ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13Αποκάλυψη κεφάλαιο 13 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 - το κείμενο13:1,2 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 7ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΟ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ13:3 Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΛΗΓΗΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗ ΠΛΗΓΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ13:11,12 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ13:11 ΑΡΝΙ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ;13:13,14 ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ13:15 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ13:16,17 ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ13:18 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ666, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

Η ΠΛΗΓΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ

“Και είδα ένα από τα κεφάλια του σαν να ήταν πληγωμένο θανατηφόρα· και η θανατηφόρα πληγή του θεραπεύτηκε· και θαύμασε ολόκληρη η γη, που ήταν πίσω από το θηρίο” Αποκάλυψη 13:3. “Και έκανε (το δεύτερο θηρίο) τη γη κι εκείνους που κατοικούν σ’ αυτή να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο, του οποίου η θανατηφόρα πληγή θεραπεύθηκε” Αποκάλυψη 13:12. “Και πλανούσε (το δεύτερο θηρίο) αυτούς που κατοικούσαν επάνω στη γη, εξαιτίας των σημείων που του δόθηκαν να κάνει μπροστά στο θηρίο... που έχει την πληγή της μάχαιρας, και έζησε” Αποκάλυψη 13:4.

Η πολιτική και στρατιωτική κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας ζημιώθηκε σοβαρά τον 18ο και 19ο αιώνα με τα επαναστατικά κινήματα. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι αυτό συνέπεσε με την ακμή της αληθινής Εκκλησίας του Θεού (εποχή Φιλαδέλφειας, βλ. κεφάλαιο 3). Ωστόσο, “η πληγή θεραπεύτηκε” - η Ρωμαϊκή Εκκλησία θα ανακτούσε την πολιτική και στρατιωτική δύναμή της. Αυτό ξεκίνησε ακόμη και στα πρώτα χτυπήματα που υπέστη. “Ακόμα και στα χρόνια που ο Ναπολέων κακοποιούσε τον Πίο Ζ΄ και τον κρατούσε φυλακισμένο, ο Καθολικισμός στη Γαλλία αναβίωνε και εξαπλωνόταν μέρα με τη μέρα. Αρκετά θρησκευτικά εκκλησιάσματα εξαπλώθηκαν γρήγορα”.[1] Μια κρίσιμη καμπή σημειώθηκε το 1929, όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι, δικτάτορας της Ιταλίας, υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία παρείχε στον Πάπα πλήρη εξουσία στην πολιτεία του Βατικανού. Η Καθολική Εκκλησία ήταν πλέον μια διεθνής πολιτική οντότητα, μια ιδιότητα που είχε χάσει το 1870, όταν οι Παπικές Περιοχές ενσωματώθηκαν στην Ιταλία και ο Πάπας ήταν “φυλακισμένος στο Βατικανό”. Τον 20ο αιώνα, η επιρροή και η φήμη του παπισμού εξαπλώθηκε γρήγορα, ιδιαίτερα με τη βοήθεια του Δεύτερου Συμβουλίου του Βατικανού (1962-1965). Αυτή η επιρροή αναγνωρίστηκε, όταν ο πρόεδρος της Αμερικής Ρόναλντ Ρήγκαν το 1984 διόρισε πρεσβευτή στην πόλη του Βατικανού.

Μια από τις πιο εκπληκτικές αποδείξεις ότι η θανατηφόρα πληγή έχει θεραπευτεί φαίνεται στην πτώση του κομμουνισμού εξαιτίας των ενεργειών του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. Το 1978 ο καρδινάλιος Wojtyla εκλέχθηκε Πάπας και ήταν ο πρώτος Πάπας που δεν καταγόταν από την Ιταλία επί 455 χρόνια και ένας από τους νεότερους σε ηλικία 58 ετών. Μέσα σε έναν χρόνο από την εκλογή του, έκανε μια δραματική επίσκεψη στην πατρίδα του την Πολωνία. Ένας φοιτητής, περιγράφοντας την απήχηση που είχε, είπε τα εξής: “Είδαμε ο ένας τον άλλο για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες κομμουνισμού. Βλέπαμε ότι ήμασταν ενωμένοι· υπήρχαν εκατομμύρια άλλοι ακριβώς όπως εμείς. Ανακαλύψαμε την κοινότητα, την ενότητα και τη δύναμη”. Η επίσκεψη ήταν η αρχή του κινήματος “της ενότητας”. Ο Ιωάννης Παύλος μπορούσε πλέον να ενεργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο και το Βατικανό έγινε κέντρο αντικομουνιστικής δράσης.[2]

Το κίνημα της Ενότητας αντιμετώπισε σκληρά μέτρα στην Πολωνία το 1982. Την ίδια χρονιά ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε μια μυστική συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν στο Βατικανό. Οι δυο τους ήταν πεπεισμένοι ότι μια ελεύθερη, μη-κομμουνιστική Πολωνία “θα ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά της Σοβιετικής Ένωσης· αν η Πολωνία αποκτούσε δημοκρατικό πολίτευμα, θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Τόνοι εξοπλισμού εισήχθησαν στην Πολωνία μέσα από διόδους που ανοίχθηκαν από ιερείς με τη σύμπραξη Αμερικανών πρακτόρων. Δόθηκαν χρήματα από τους πόρους της CIA, των δυτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και μυστικών λογαριασμών του Βατικανού”.[3] “Η ανεπίσημη, μυστική συμμαχία μεταξύ του Πάπα και της κυβέρνησης του Ρόναλντ Ρήγκαν επιτάχυνε την πιο βαθιά πολιτική αλλαγή του αιώνα. Ο διευθυντής της CIA και ο Ρήγκαν πίστευαν ότι υπήρχε μια τρίτη υπερδύναμη στον κόσμο - το μόλις είκοσι οικοδομικών τετραγώνων Βατικανό - και ότι ο μονάρχης του, ο Ιωάννης Παύλος, είχε στη διάθεσή του ένα αξιοσημείωτο οπλοστάσιο μη συμβατικών όπλων που θα μπορούσε να ανατρέψει την έκβαση του ψυχρού πολέμου... από τότε ο Πάπας λάμβανε κάθε πληροφορία που είχε η CIA, όχι μόνο για την Πολωνία, αλλά και για άλλα θέματα που είχαν σημασία για τον Ιωάννη Παύλο και τον Παπισμό”.[4] Το αποτέλεσμα αυτής της “ιερής συμμαχίας” ήταν η πτώση του κομμουνισμού στην Πολωνία, ενώ μετά από λίγο ακολούθησαν σαν ντόμινο οι υπόλοιπες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης.

Δώσαμε αρκετή προσοχή σε αυτό το παράδειγμα, επειδή η θεραπεία της θανατηφόρας πληγής προετοιμάζει το έδαφος για την τελευταία καταπιεστική δύναμη, τη Βαβυλώνα, που περιγράφεται στα κεφάλαια 16-19. Η Βαβυλώνα θα ασκήσει παγκόσμια επιρροή, όπως ακριβώς ο παπισμός του Μεσαίωνα, αλλά δεν θα περιοριστεί στις χώρες της Ευρώπης. Η περιγραφή του θηρίου αναφέρεται στη Βαβυλώνα: “Και του δόθηκε να κάνει πόλεμο με τους αγίους, και να τους νικήσει· και του δόθηκε εξουσία επάνω σε κάθε φυλή και γλώσσα και έθνος. Και θα το προσκυνήσουν όλοι αυτοί που κατοικούν επάνω στη γη, των οποίων τα ονόματα δεν γράφτηκαν στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου, που είναι σφαγμένο από τη δημιουργία του κόσμου” (Αποκάλυψη 13:7,8). Στη μελλοντική εμφάνισή του το θηρίο θα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο για να προωθεί και να εφαρμόζει το πρόγραμμά του, ένα σύμμαχο που προφητεύτηκε πριν σχεδόν 2000 χρόνια με το σύμβολο του θηρίου από τη γη που έχει δύο κέρατα σαν αρνί .

Συνέχισε στη επόμενη παράγραφο: 13:11,12 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ[1] Καθολική Εγκυκλοπαίδεια, άρθροΓαλλία”.

[2] Kwitny, “Man of the Century: The Life and Times of Pope John Paul II” Little Brown.

[3] Περιοδικό Time, Φεβ. 1992 άρθρο “The Holy Alliance”.

[4]“His Holiness: John Paul II and the Hidden History of Our Time” Carl Bernstein και Marco Politi, Doubleday.