ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13Αποκάλυψη κεφάλαιο 13 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 - το κείμενο13:1,2 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 7ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΟ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ13:3 Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΛΗΓΗΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗ ΠΛΗΓΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ13:11,12 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ13:11 ΑΡΝΙ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ;13:13,14 ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ13:15 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ13:16,17 ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ13:18 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ666, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

13:11 ΑΡΝΙ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ;

“Και είχε δυο κέρατα, όμοια με κέρατα αρνιού, και μιλούσε σαν δράκοντας” Αποκάλυψη 13:11. Τόσο στον Δανιήλ, όσο και στην Αποκάλυψη τα κέρατα συμβολίζουν δύναμη και εξουσία, μολονότι δεν έχουν πάντα την ίδια μορφή. Στο Δανιήλ 7 το “τρομερό θηρίο” (η ειδωλολατρική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) είχε δέκα κέρατα, που συμβόλιζαν τις βάρβαρες φυλές που κατέλαβαν την Αυτοκρατορία (Δανιήλ 7:7,8,19,20). Ένα μικρό κέρας ανέβηκε ανάμεσά τους, που συμβολίζει την καταπιεστική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Μεσαίωνα (εδ. 8, 20-25). Στο Δανιήλ 8 ένα κριάρι είχε δυο κέρατα, που συμβόλιζαν “τους βασιλιάδες της Μηδίας και της Περσίας” (Δανιήλ 8:20). Το “μεγάλο κέρας” στον τράγο συμβόλιζε “τον πρώτο βασιλιά... της Ελλάδας”, τον Μέγα Αλέξανδρο (εδ. 21). Τέσσερα κέρατα πήραν τη θέση του μεγάλου κέρατος, συμβολίζοντας τη διαίρεση της Ελληνικής Αυτοκρατορίας (εδ. 8), “από το ένα απ’ αυτά βγήκε ένα μικρό κέρατο, που μεγαλύνθηκε υπερβολικά”, συμβολίζοντας τη διαδοχή από την ειδωλολατρική, στην παπική Ρώμη (εδ. 9-12). Στην Αποκάλυψη 17 το κόκκινο θηρίο έχει δέκα κέρατα, που “είναι δέκα βασιλιάδες, οι οποίοι ακόμα δεν πήραν βασιλεία” (εδ. 12). Σε αυτά τα παραδείγματα τα κέρατα συμβολίζουν αυτοκρατορίες, βασιλείες, βασιλιάδες και καταδυναστευτικές εκκλησίες. Με άλλα λόγια, τα κέρατα συμβολίζουν το κέντρο της δύναμης των πολιτικών και θρησκευτικών φορέων, που καταδυναστεύουν το λαό του Θεού.

Το “θηρίο που ανεβαίνει από τη γη (οι ΗΠΑ) είχε δυο κέρατα όμοια με κέρατα αρνιού” , δηλαδή, τα κέρατα φαίνονταν να είναι αγνά και αβλαβή. Όπως είδαμε παραπάνω, τα κέρατα μπορούν να συμβολίζουν βασιλιάδες και εκκλησίες που ασκούν πολιτική δύναμη. Ο “βασιλιάς” των ΗΠΑ είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, ενώ η “κρατική εκκλησία” αποτελεί ένα μωσαϊκό προτεσταντικών κυρίως δογμάτων, που απαγορεύεται να ασκήσουν πολιτική εξουσία, εξαιτίας της διάκρισης κράτους και Εκκλησίας. Όλα αυτά φαίνονται σίγουρα τόσο αθώα όσο ένα αρνί. Ωστόσο, η προφητεία αυτή δείχνει ότι αυτά τα δυο κέρατα (η δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική ηγεσία και η ανεξάρτητη, πολυποίκιλη ‘Αμερικανική εκκλησία’), παρά την αθώα παρουσία τους, θα καταστούν η δύναμη και η εξουσία ενός συστήματος με σατανικό πυρήνα που θα “μιλάει σαν δράκοντας”.

Στο δωδέκατο κεφάλαιο, στην ιστορία του δράκοντα, υπάρχει μια περιγραφή για τον τρόπο με τον οποίο μιλάει ο δράκοντας - είναι “ο κατήγορος των αδελφών μας, που τους κατηγορεί... ημέρα και νύχτα” (Αποκάλυψη 12:10). Το θηρίο με κέρατα αρνιού, είναι ένα κράτος και τα κράτη μιλάνε μέσω της νομοθεσίας τους. Συνεπώς, αυτή η προφητεία προλέγει ότι σε νομοθετικό επίπεδο οι ΗΠΑ θα χαλκεύσουν κατηγορίες εναντίον του αληθινού λαού του Θεού. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μαντέψουμε το θέμα των κατηγοριών, αφού αυτό το θηρίο θα κάνει (θα αναγκάσει) “τη γη κι εκείνους που κατοικούν σ’ αυτή να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο, του οποίου η θανατηφόρα πληγή θεραπεύθηκε” (Αποκάλυψη 13:12). Βλέπουμε κιόλας ότι στόχος του πρώτου θηρίου είναι να “μεταβάλλει καιρούς και νόμους” (Δανιήλ 7:25). Στις επόμενες ενότητες θα δούμε ότι το θηρίο από τη γη (οι ΗΠΑ) θα προσπαθήσει να αναγκάσει τον κόσμο να λατρεύσει σύμφωνα με τους διαστρεβλωμένους “καιρούς και νόμους” που θέσπισε η Ρωμαϊκή Εκκλησία του Μεσαίωνα και θα κατηγορεί και θα διώκει τους Χριστιανούς που αρνούνται να υποταχθούν.

Συνέχισε στη επόμενη παράγραφο: 13:13,14 ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ