ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13Αποκάλυψη κεφάλαιο 13 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 - το κείμενο13:1,2 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 7ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΟ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ13:3 Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΛΗΓΗΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗ ΠΛΗΓΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ13:11,12 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ13:11 ΑΡΝΙ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ;13:13,14 ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ13:15 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ13:16,17 ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ13:18 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ666, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

13:11,12 ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

“Και είδα ένα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από τη γη, και είχε δυο κέρατα, όμοια με κέρατα αρνιού, και μιλούσε σαν δράκοντας. Και ενεργούσε ολόκληρη την εξουσία του πρώτου θηρίου μπροστά του, και έκανε τη γη κι εκείνους που κατοικούν σ’ αυτή να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο, του οποίου η θανατηφόρα πληγή θεραπεύθηκε” Αποκάλυψη 13:11,12. Εδώ παρουσιάζεται μια καινούργια δύναμη, που δεν αναφέρεται στις προφητείες του Δανιήλ. Καθώς εμφανίζεται παρουσιάζεται αθώα και μοιάζει με τον Χριστό, με τα δυο “κέρατα αρνιού” , όταν όμως μιλάει, είναι προφανές ότι έχει την καρδιά του δράκοντα, του Σατανά.[1]

Σε αντίθεση με το πρώτο θηρίο, το οποίο ανέβηκε από τη θάλασσα (“λαοί και πλήθη, και έθνη και γλώσσες” Αποκάλυψη 17:15), αυτό το θηρίο ανεβαίνει από τη γη. Στο δωδέκατο κεφάλαιο είδαμε ότι, όταν ο δράκοντας (Σατανάς) καταδίωξε τη γυναίκα (αληθινή Εκκλησία) στη διάρκεια των 1260 ετών παπικής κυριαρχίας, “η γη βοήθησε τη γυναίκα, και η γη άνοιξε το στόμα της, και κατάπιε τον ποταμό, τον οποίο ο δράκοντας έριξε από το στόμα του” (Αποκάλυψη 12:16). Στον Μεσαίωνα σημειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία μια αιφνίδια, δραματική αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού (“το φίδι έριξε από το στόμα του... νερό”), με την ανακάλυψη όμως του Δυτικού Ημισφαιρίου, ο λαός του Θεού μπορούσε να τραπεί σε φυγή για την ασφάλεια του (“η γη άνοιξε το στόμα της, και κατάπιε τον ποταμό“). Η γη συμβολίζει την αραιοκατοικημένη αμερικάνικη ήπειρο που αποτέλεσε καταφύγιο για εκείνους που διώκονταν για την πίστη τους.

Συνεπώς, φαίνεται ότι αυτό το νέο θηρίο με κέρατα σαν αρνί, ανεβαίνει από το σχετικά ακατοίκητο Δυτικό Ημισφαίριο. Έρχεται στην εξουσία μετά τους “42 μήνες” της κυριαρχίας του πρώτου θηρίου και τη θανατηφόρα πληγή, που συνέβη στο τέλος του 18ου αιώνα. Προφανώς οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η μόνη χώρα που εμφανίστηκε στο Δυτικό Ημισφαίριο και έγινε υπερδύναμη μετά τον 18ο αιώνα, αποκτώντας ουσιαστικά τη μέγιστη δύναμή της τον 20ο αιώνα, όταν θεραπεύτηκε η θανατηφόρα πληγή. Η φράση “και ενεργούσε ολόκληρη την εξουσία του πρώτου θηρίου μπροστά του” (Αποκάλυψη 13:12) δείχνει ότι οι δυο δυνάμεις ενεργούν ταυτόχρονα, αντί να διαδέχεται η μία την άλλη, όπως συμβαίνει με τα θηρία του Δανιήλ 7.

Συνέχισε στη επόμενη παράγραφο: 13:11 ΑΡΝΙ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ;[1] Ο Χριστός είπε: “Γεννήματα από οχιές, πώς μπορείτε να μιλάτε καλά, ενώ είστε πονηροί; Επειδή, από το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα” Ματθαίον 12:34.