ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3Αποκάλυψη κεφάλαιο 3 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 - το κείμενοΣΑΡΔΕΙΣ 3:1,2 Η ΝΕΚΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΚΑΛΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ3:3-6 ΦΥΛΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 3:7 ΑΦΥΠΝΙΣΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ3:8 ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ, Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΥΡΑΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΞΙΛΑΣΜΟΥ, 2300 ΗΜΕΡΟΝΥΚΤΙΑ3:9-13 ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑΛΑΟΔΙΚΕΙΑ 3:14 Ο ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ3:15-17 ΧΛΙΑΡΟΣ3:18 Ν’ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ - ΧΡΥΣΑΦΙΙΜΑΤΙΑ ΛΕΥΚΑΤΟ ΚΟΛΛΥΡΙΟ3:19-21 ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΘΥΡΑ3:22 ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΤΟ ΚΟΛΛΥΡΙΟ

Οι Λαοδικείς συν τοις άλλοις, είναι τυφλοί και ο Ιησούς τους συμβουλεύει: “να χρίσεις τα μάτια σου με κολλύριο, για να βλέπεις”. Η πνευματική τύφλωση είναι άμεσο επακόλουθο των επιτυχημένων προσπαθειών του Σατανά να διαστρεβλώσει το χαρακτήρα του Θεού. “Αν, όμως, τώρα είναι σκεπασμένο το ευαγγέλιό μας, είναι σκεπασμένο σ’ αυτούς που χάνονται· στους οποίους, καθώς είναι άπιστοι, ο θεός τούτου του κόσμου (ο διάβολος) τύφλωσε τον νου, για να μη λάμψει επάνω σ’ αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξας του Χριστού, που είναι εικόνα του Θεού” (Β’ Κορινθίους 4:3,4). Η δόξα του Θεού, σύμφωνα με την Έξοδο 33:18-34:7 είναι ο χαρακτήρας Του, οι βασικές παρανοήσεις που υπάρχουν σχετικά με το χαρακτήρα Του Θεού εμποδίζουν τα παιδιά Του να βιώσουν μια πιο βαθιά σχέση με Εκείνον που χρειάζονται ειδικά τώρα καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου.

“Πατέρα δίκαιε, και ο κόσμος δεν σε γνώρισε” φώναξε ο Ιησούς, αναγνωρίζοντας το βασικό πνευματικό πρόβλημα που μαστίζει την ανθρωπότητα από τότε που ο Σατανάς έπεισε την Εύα ότι ο Θεός εγωιστικά της απόκρυπτε κάτι πολύτιμο για εκείνη. Σε μια εποχή, όπου η λέξη “δόγμα” έχει αρνητική έννοια, οι περισσότεροι Χριστιανοί ασυνείδητα αποδέχονται λανθασμένα δογματικά πιστεύω που διαστρεβλώνουν την εικόνα του Θεού και έχουν τις ρίζες τους στη σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα. Ότι ο Θεός αυθαίρετα επιλέγει κάποιους προς σωτηρία και οδηγεί άλλους σε αιώνιο βασανισμό, ότι οι φυσικές ή προσωπικές καταστροφές είναι αποτέλεσμα ενεργειών του Θεού, ότι ο Θεός είναι οργισμένος και προσβεβλημένος και ότι πρέπει να Τον κατευνάσουμε προσφέροντας θυσίες, καλά έργα ή χρησιμοποιώντας μεσάζοντες (αγίους). Θεωρούν ότι παρατηρεί προσεκτικά τις αμαρτίες μας, περιμένοντας να μας αφαιρέσει την αιώνια ζωή που πασχίζουμε τόσο να αποκτήσουμε, ότι δεν νοιάζεται για τις θλίψεις μας ή ότι είναι τόσο απόμακρος και αδιάφορος ώστε να μας βοηθήσει. Παντού η πνευματική τύφλωση οδηγεί τους ανθρώπους να επαναλαμβάνουν τα λόγια του Αδάμ: “Άκουσα τη φωνή Σου... και φοβήθηκα... και κρύφτηκα” (Γένεση 3:10).

Οι παρανοήσεις για το χαρακτήρα του Θεού συνδυάζονται με τη θανατηφόρα τύφλωση της πνευματικής μας κατάστασής. Τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και το διαδίκτυο έχουν διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε αμαρτία μπορεί κάποιος να φανταστεί, μπορεί να την παρακολουθήσει μόνο με μια αλλαγή καναλιού ή με ένα κλικ του ποντικιού. Οι αποκρουστικές και φρικιαστικές σκηνές οδηγούν τους περισσότερους να πιστεύουν ότι είναι πιο καλοί και ηθικοί συγκριτικά με όσα βλέπουν. Η ψυχολογία της αυτοεκτίμησης αποφεύγει κάθε αναφορά στην ενοχή και η μεταμοντέρνα πολιτική ορθότητα αποδέχεται κάθε τρόπο ζωής ως σωστό. Ο σύγχρονος πολυάσχολος τρόπος ζωής και ο καταιγισμός πληροφοριών και εικόνων δεν μας αφήνει χρόνο για ήρεμες στιγμές περισυλλογής. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να πνίγεται η απαλή φωνή του Άγιου Πνεύματος και να μη αντιλαμβανόμαστε την πνευματική μας φτώχεια.

Ο Λόγος του Θεού είναι το “κολλύριο” που θεραπεύει την πνευματική τύφλωση σχετικά με τον χαρακτήρα του Θεού καθώς και της δικής μας αμαρτωλής κατάστασης. Στην Άγια Γραφή ανακαλύπτουμε ότι “ο Θεός είναι αγάπη” και στο σταυρό αποκαλύπτεται ο αληθινός Του χαρακτήρας μέσα από την αυτοθυσία. Η Αγία Γραφή ξεκάθαρα και με αυστηρό τρόπο αποδοκιμάζει την αμαρτία ως μια παγκόσμια, θανατηφόρα ασθένεια, με το ευαγγέλιο να είναι διαθέσιμο σε όλους δωρεάν για τη θεραπεία της.

Συνέχισε στη επόμενη παράγραφο: 3:19-21 ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΘΥΡΑ