ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5Αποκάλυψη κεφάλαιο 5 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 - το κείμενοΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ5:1 ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;5:2-4 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ;5:5-7 ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙΟΤΟ ΣΦΑΓΜΕΝΟ ΑΡΝΙΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙΟ;ΓΙΑΤΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΝΙΟ;5:6 ΕΠΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΜΑΤΙΑ5:7,8 “ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ” - ΠΟΤΕ;5:9-14 ΤΟ ΑΡΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ

5:9-14 ΤΟ ΑΡΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ

Ο μεγάλος εχθρός προκαλεί λέγοντας: “Ποιος είναι άξιος να ανοίξει το βιβλίο και να λύσει τις σφραγίδες του;” Ένα “σφαγμένο Αρνίο” πήρε το βιβλίο της Ζωής με το αιώνιο πεπρωμένο εκείνων για τους οποίους θυσιάστηκε, για να βρεθούν γραμμένοι μέσα στο βιβλίο. Μόνο Εκείνος έχει το δικαίωμα να ανοίξει το βιβλίο, “για να κηρύξει ελευθερία στους αιχμαλώτους” (Λουκάν 6:18). Δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τη σημασία όλων αυτών, αλλά κατά κάποιο τρόπο αφορά στην αιώνια μακαριότητα όλου του σύμπαντος. “Ξέρουμε καλά ότι ολόκληρη η κτίση συστενάζει, και συμπάσχει με ωδίνες μέχρι και τώρα... επειδή, η μεγάλη προσδοκία της κτίσης προσμένει τη φανέρωση των παιδιών του Θεού... και η ίδια η κτίση θα ελευθερωθεί από τη δουλεία της φθοράς, και θα μεταβεί στην ελευθερία της δόξας των παιδιών του Θεού” (Ρωμαίους 8:19-22).

Το άνοιγμα των σφραγίδων του βιβλίου είναι αιτία δοξολογίας! “Και ψάλλουν μια καινούργια ωδή, λέγοντας: Άξιος είσαι να πάρεις το βιβλίο, και να ανοίξεις τις σφραγίδες του· επειδή, σφάχτηκες, και μας αγόρασες στον Θεό με το αίμα σου, από κάθε φυλή και γλώσσα και λαό και έθνος· και μας έκανες βασιλιάδες και ιερείς στον Θεό μας· και θα βασιλεύσουμε επάνω στη γη” (Αποκάλυψη 5:9,10).

Οι άγγελοι και οι ουράνιες υπάρξεις καθώς και όσοι άνθρωποι έχουν ήδη αναστηθεί ή αρπαχθεί στον ουρανό ψάλλουν τη νέα ωδή ενώ καλωσορίζουν τον Χριστό στο ουρανό καθώς επιστρέφει από την αποστολή Του στη γη, όπου κατατρόπωσε εντελώς τον Σατανά και διασφάλισε την απελευθέρωση του σύμπαντος “από τη δουλεία της φθοράς”. Εμείς οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανοιχτούν όλες οι σφραγίδες, να σαλπίσουν όλες οι σάλπιγγες, να ξεχυθούν όλες οι πληγές, και στο τέλος να ακούσουμε τη “σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα· έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα· κι έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο” (Α΄ Θεσσαλονικείς 4:16,17).

Τότε η φωνή μας θα ενωθεί με τη “φωνή από πολλούς αγγέλους, ολόγυρα από τον θρόνο και από τα ζώα και από τους πρεσβύτερους· και ο αριθμός τους ήταν μυριάδες μυριάδων, και χιλιάδες χιλιάδων, λέγοντας με δυνατή φωνή: Το σφαγμένο Αρνίο είναι άξιο να πάρει τη δύναμη και πλούτο και σοφία και ισχύ και τιμή και δόξα και ευλογία” (Αποκάλυψη 5:11,12). Τότε ολόκληρο το σύμπαν θα είναι σε πλήρη αρμονία και ενότητα δοξολογίας για τον Δημιουργό και Λυτρωτή μας. “Κάθε κτίσμα που είναι μέσα στον ουρανό, κι επάνω στη γη, και από κάτω από τη γη, και όσα είναι μέσα στη θάλασσα, και όλα όσα είναι μέσα σ’ αυτά, άκουσα ότι έλεγαν: Σ’ αυτόν που κάθεται επάνω στον θρόνο, και στο Αρνίο, ας είναι η ευλογία και η τιμή και η δόξα και η κυριαρχική εξουσία στους αιώνες των αιώνων” (Αποκάλυψη 5:13).