ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8Αποκάλυψη κεφάλαιο 8 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 - το κείμενο8:1 ΣΙΩΠΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ8:2 ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ8:3 ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΥΜΙΑΤΗΡΙΟΣΑΛΠΙΓΓΕΣ: ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;ΕΠΤΑ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ: ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΕΣ Ή ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ;8:5 Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΑΤΗΡΙΟΥ8:7-11 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ8:12 Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

8:12 Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

“Και σάλπισε ο τέταρτος άγγελος, και χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου, και το ένα τρίτο του φεγγαριού, και το ένα τρίτο των αστεριών, ώστε να σκοτιστεί το ένα τρίτο απ’ αυτά, και η ημέρα να χάσει το ένα τρίτο από το φωτισμό της, το ίδιο και η νύχτα” Αποκάλυψη 8:12. Είτε πρόκειται για κομήτη, είτε για αστεροειδή, ή πυρηνικές βόμβες ή κάτι άλλο, το είδος της εκρηκτικής καταστροφής και οι φωτιές που περιγράφονται στις τρεις πρώτες σάλπιγγες προκαλούν σύννεφα σκόνης και καπνού στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να σκοτεινιάσει και να προκληθούν σοβαρές κλιματολογικές αλλαγές. Τα γεωλογικά ευρήματα δείχνουν συσχέτιση μεταξύ των “σύντομων εποχών παγετώνων” και των ετών χωρίς καλοκαίρι με εκρήξεις ηφαιστείων. Ακόμη μοντέλα προσομοίωσης δείχνουν ότι ηφαίστεια, χτυπήματα από μεγάλους αστεροειδείς ή μια εκτεταμένη πυρηνική σύρραξη θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκόνη και καπνό που εν μέρει θα κάλυπτε τον ήλιο. Η αναφορά ότι οι πληγές καταστρέφουν το ένα τρίτο μπορεί να μην αποτελεί μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η έκταση της καταστροφής, αλλά μάλλον να είναι ο προσδιορισμός του Σατανά που είναι “άγγελος της αβύσσου” (Αποκάλυψη 9:11) ως ο υπαίτιος της καταστροφής. Ο Σατανάς παρουσιάζεται κατά στην διάρκεια της πέμπτης σάλπιγγας και ξεκινά το καταστροφικό του έργο παρασύροντας “το ένα τρίτο των αστεριών του ουρανού” (Αποκάλυψη 12:4).

“Και είδα, και άκουσα έναν άγγελο να πετάει στο μέσον του ουρανού, ο οποίος έλεγε με δυνατή φωνή: Αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο σ’ αυτούς που κατοικούν επάνω στη γη, για τις υπόλοιπες φωνές της σάλπιγγας των τριών αγγέλων που πρόκειται να σαλπίσουν” Αποκάλυψη 8:13. Οι χαοτικές συνθήκες που προκαλούνται από τις πρώτες τέσσερις σάλπιγγες προετοιμάζουν το σκηνικό για τα τρία “αλίμονο” που ακολουθούν. Αυτά θα προκαλέσουν την πιο εκτεταμένη και σφοδρή περίοδο δεινών που γνώρισε η ανθρωπότητα μέχρι τότε και θα τραβήξουν την προσοχή κάθε ανθρώπου στη γη. Θα προετοιμάσουν επίσης το δρόμο για την πιο ισχυρή διακήρυξη του ευαγγελίου που έγινε ποτέ.