Το πιο συγκλονιστικό πράγμα που υπάρχει σε αυτή τη ζωή είναι το να έχει κάποιος μια προσωπική σχέση με τον Ζώντα Θεό.

Ο Ενώχ και ο προφήτης Ηλίας, εξαιτίας αυτής της στενής επικοινωνίας τους με τον Κύριο, απλά μετατέθηκαν από τη ζωή επί Γης στην Αιωνιότητα, χωρίς να περάσουν την πόρτα του θανάτου.

Ο Ουράνιος Πατέρας μας είναι πάντα κοντά μας και επιδιώκει μια προσωπική σχέση μαζί μας. Μπορούμε να πούμε ότι κάθε άτομο έχει μια σχέση με τον Θεό, γιατί Αυτός είναι ο Δημιουργός των πάντων, και μέσα σε Αυτόν ζούμε και κινούμαστε (Πρξ.17:28). Ωστόσο, μια σχέση δημιουργού-δημιουργήματος σε καμιά περίπτωση δεν είναι μια προσωπική σχέση την οποία επιθυμεί ο Θεός. Δεν επιθυμείς και εσύ μια σχέση με τον Θεό το ίδιο στενή και συγκλονιστική όπως και αυτή που είχε ο προφήτης Ηλίας;

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Θεός μας έπλασε για να έχουμε μια προσωπική σχέση μαζί Του. Είναι η φυσιολογική μας κατάσταση να είμαστε κοντά του. Ωστόσο, επειδή Τον απορρίψαμε η σχέση μας διακόπηκε. Αυτή η απόρριψη και η οικοδόμηση μιας ζωής μακριά Του, είναι η απόδειξη της ανυπακοής και του εγωισμού που συνεχίζουν να μας χωρίζουν από Εκείνον. Αυτός είναι τέλειος και εμείς δεν είμαστε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσά μας. Η λύση του Θεού για αυτό, ήταν ο Ιησούς Χριστός, έτσι μόνο μέσα από Αυτόν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Θεό, να γευτούμε την αγάπη Του για μας και την πολύτιμη συγχώρεση Του.

Ο Θεός μας αγαπά, νοιάζεται για μας και Αυτός είναι η ενεργή δύναμη στη ζωή μας. Υπόσχεται ότι θα φανερωθεί σε εμάς αρκεί εμείς να Τον θέλουμε, να Τον επικαλεστούμε και να Τον επιζητήσουμε. Αυτός είναι αγαθός, τέλειος και καθαρός. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος, εμείς ως ανθρώπινα όντα, να είμαστε αρκετά καλοί ή αρκετά θρησκευόμενοι ώστε να κερδίσουμε την εύνοιά Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: από τη χάρη Του είμαστε σωσμένοι δια της πίστεως (Τίτος 3: 5-7)… και ο Ιησούς ήρθε για να έχουμε ζωή σε αφθονία (Ιωάννης 10: 10). Όμως εμείς είμαστε αμαρτωλοί (Ψαλμός 14: 3). Μάλιστα ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί Του, στην Παρουσία Του και να Τον γνωρίσουμε πρόσωπο προς πρόσωπο. Πως θα λυθεί λοιπόν το πρόβλημα αυτό;

Εμείς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να αξίζουμε μια σχέση με τον Θεό, γι’ αυτό έστειλε τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό, Θεό και τέλειο άνθρωπο, για να πεθάνει επάνω στο σταυρό και να πληρώσει για τις αμαρτίες μας. Η Αιώνια ζωή ξεκινά από τη στιγμή που θέτουμε την πίστη μας στον Χριστό (Ιωάννης 17:3). Εκείνη τη στιγμή οι αμαρτίες μας καθαρίζονται από το αίμα του Χριστού. Εμείς, όμως, πρέπει να Τον δεχθούμε με πίστη. Τα Καλά νέα είναι ότι: Ο καθένας που επικαλείται το όνομα του Κυρίου θα σωθεί (Ρωμαίους 10:12)! Αυτό είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου. Με μια απλή υπόκλιση της καρδιά μας και με μια προσευχή για κάτι τόσο απλό όσο και μεγαλειώδες, την ένωση μας με τον Θεό, αρχίζει το μεγαλύτερο ταξίδι ενός ανθρώπου προς την άφθονη, αιώνια ζωή, χέρι – χέρι μαζί Του.

Η πίστη έρχεται μαζί με την μετάνοια και την αποφασιστικότητα που σηκώνουν την αμαρτία της καθημερινότητας, η οποία μας χωρίζει από τον Κύριο. Η προσωπική σχέση μας με τον Θεό είναι ο καρπός της λύτρωσης που μας πρόσφερε.

Μια προσωπική σχέση με τον Θεό σημαίνει να περνάμε χρόνο με τον Κύριο. Αυτό είναι κάτι προσωπικό που ζούμε μαζί Του, παρόμοια με μια φιλία που έχουμε με ένα άλλο πρόσωπο. Το να περνάμε χρόνο με τον Κύριο είναι κάτι που θα μας αναζωογονεί. Από την μελέτη του Λόγου του Θεού και μέσα από το έργο του Αγίου Πνεύματός Του, καταλαβαίνουμε Ποιος είναι, τι μας προσφέρει και τι αναμένει από μας. Είναι καλό να εμβαθύνει κάποιος σε αυτή τη σκέψη και να εφαρμόσει στη ζωή τα συμπεράσματα της μελέτης της Αγίας Γραφής.

Το Άγιο Πνεύμα μας ενθαρρύνει θυμίζοντάς μας το πόσο ο Θεός έχει ήδη εργαστεί στη ζωή μας και συνεχώς μας προσκαλεί να περπατήσουμε μαζί Του. Η επίγνωση του Πατέρα μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότερο αναγνωρίζουμε την αγάπη Του για μας, με έπαινο στο Πρόσωπό Του και μέσω της λατρείας που Του οφείλουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Ο Θεός μας τιμά δίνοντας μας τέλεια ελευθερία να επιλέξουμε τα βήματά μας στη ζωή. Είναι τόσο αποδεδειγμένα καλός, καθώς γνωρίζουμε ότι θα μας δεχθεί ακόμη και αν Του ζητήσουμε συγχώρεση το τελευταίο λεπτό της ζωής μας. Κάποιος που δεν έχει να κερδίσει κάτι από μας δεν θα μας χάριζε τίποτε. Εκείνος όμως το κάνει. Δίνει την αιώνια ευλογία, μια ζωή παντοτινής ευδοκίας με την Πηγή της Ζωής αυτοπροσώπως. Συνεπώς, περπατώντας αδιαλείπτως μαζί Του με σεβασμό στην Αγιότητά Του, γινόμαστε κομμάτι της Βασιλείας Του.

Μια προσωπική σχέση με τον Θεό σημαίνει μια ζωή καθημερινής εξάρτησης από έναν Θεό Μοναδικό και Παντοδύναμο, ο Οποίος είναι τόσο Αγαθός και Φιλάνθρωπος ώστε μπορεί να μας δίνει συνέχεια ευκαιρία να Τον πλησιάσουμε παρά τις καθημερινές πτώσεις μας. Μας αγαπάει, μας αποδέχεται και μας σέβεται, ακόμα κι όταν εμείς δεν είμαστε ικανοί να Τον εκτιμήσουμε για αυτό που είναι. Άραγε, έχουμε το σθένος να μπούμε σε αυτό το συγκλονιστικό μονοπάτι και να προχωρήσουμε σε μια προσωπική σχέση μαζί με τον Θεό μας που είναι ΑΓΑΠΗ;