ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

Πεντακόσια χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού, ο Θεός έδωσε στον κόσμο μια καταπληκτική διείσδυση στο μέλλον χρησιμοποιώντας τον προφήτη Δανιήλ. Παρουσίασε ένα περίγραμμα της ιστορίας του κόσμου από την εποχή του Δανιήλ μέχρι τις ημέρες μας.

Αυτή η προφητεία παρουσιάζεται στο δεύτερο κεφάλαιο του Δανιήλ. Το ξεκίνημα έγινε από ένα όνειρο που ο Θεός έδωσε στο Ναβουχοδονόσορ, το βασιλιά της Βαβυλώνας, περίπου 2.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.

Το όνειρο αναστάτωσε αυτόν το μονάρχη, αλλά όταν ξύπνησε, δε θυμόταν ούτε μια λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, αφού όλοι οι σοφοί απέτυχαν να βοηθήσουν το βασιλιά να θυμηθεί το όνειρο και έπειτα να το ερμηνεύσουν, ένας νεαρός αιχμάλωτος Εβραίος με το όνομα Δανιήλ εμφανίσθηκε στο προσκήνιο, δηλώνοντας ότι ο Θεός του ουρανού μπορεί να αποκαλύψει όλα τα μυστήρια.

Όρθιος μπροστά στο βασιλιά, ο Δανιήλ είπε θαρραλέα:

«Eσύ, βασιλιά, θωρούσες και ξάφνου, μια μεγάλη εικόνα· η εικόνα εκείνη, που στεκόταν μπροστά σου, ήταν εξαίσια, και η λάμψη της υπέροχη, και η μορφή της φοβερή. 

Tο κεφάλι εκείνης τής εικόνας ήταν από καθαρό χρυσάφι, το στήθος της και οι βραχίονές της από ασήμι, η κοιλιά της και οι μηροί της από χαλκό, οι κνήμες της από σίδερο, ένα μέρος όμως από πηλό. 

Θωρούσες μέχρις ότου, χωρίς χέρια, αποκόπηκε μία πέτρα, και χτύπησε εκείνη την εικόνα επάνω στα πόδια της, που ήσαν από σίδερο και πηλό, και τα κατασύντριψε. 

Tότε, το σίδερο, ο πηλός, ο χαλκός, το ασήμι, και το χρυσάφι, κατασυντρίφτηκαν μαζί, και έγιναν σαν το λεπτό άχυρο ενός θερινού αλωνιού· και τα σήκωσε ο άνεμος, και κανένας τόπος δεν βρέθηκε γι’ αυτά· και η πέτρα που χτύπησε την εικόνα έγινε ένα μεγάλο βουνό, και γέμισε ολόκληρη τη γη» (Δανιήλ  2:31-35).

Αυτό το άγαλμα, με την πρώτη ματιά, δε φαίνεται να έχει καμιά σχέση με την ελπίδα που λαχταράμε στην εποχή μας.

Η βαβυλωνιακή αυτή εικόνα απέχει πολύ από τους πυραύλους και τους τρομοκράτες που βασανίζουν τον κόσμο μας.

Αλλά κρατηθείτε στη θέση σας, έχουμε να κάνουμε ένα γρήγορο ταξίδι μέσα από χιλιάδες χρόνια ιστορίας με οδηγό το Θεό.