ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μόνον ένα μέρος αυτής της προφητείας του Δανιήλ μένει ανεκπλήρωτο.

Ποια είναι η έννοια της πέτρας που περιγράφεται στα εδάφια 34 και 35, έτοιμη να χτυπήσει το άγαλμα στα πόδια, να το κονιορτοποιήσει και να γίνει ένα όρος που θα γεμίσει όλη τη γη;

«Kαι κατά τις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων, ο Θεός τού ουρανού θα σηκώσει μία βασιλεία, που δεν θα φθαρεί στον αιώνα· και η βασιλεία αυτή δεν θα περάσει σε άλλον λαό· θα κατασυντρίψει και θα συντελέσει όλες αυτές τις βασιλείες, ενώ αυτή θα διαμένει στους αιώνες, όπως είδες ότι αποκόπηκε μία πέτρα από το βουνό χωρίς χέρια, και κατασύντριψε το σίδερο, τον χαλκό, τον πηλό, το ασήμι, και το χρυσάφι· ο μεγάλος Θεός έκανε γνωστό στον βασιλιά ό,τι πρόκειται να γίνει ύστερα απ’ αυτά· και το όνειρο είναι αληθινό, και η ερμηνεία του πιστή» (Δανιήλ 2:44,45).

«Εκείνων των βασιλιάδων» είναι έκφραση που αναφέρεται μόνο στους βασιλιάδες εκείνους οι οποίοι συμβολίζονται από τα πόδια και τα δάκτυλα του αγάλματος, δηλαδή οι αρχηγοί των σημερινών ευρωπαϊκών κρατών. Η κατάληξη είναι αναπόφευκτη.

«Kαι κατά τις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων» αναφέρεται στην εποχή μας. Ο σύγχρονος κόσμος μας στέκεται στο κατώφλι του μεγαλύτερου γεγονότος όλων των εποχών. Σύντομα ο Ιησούς θα κατεβεί από τον ουρανό και «θα σηκώσει μία βασιλεία» – τη βασιλεία Του της ευτυχίας και της ειρήνης.

Η πέτρα που προορίζεται να χτυπήσει το άγαλμα και να το θρυμματίσει, θα γεμίσει όλη τη γη. Τότε ο Χριστός – ο Βράχος των αιώνων και ο Βασιλεύς των βασιλέων – θα κυβερνήσει τον κόσμο παντοτινά.

Αυτό είναι το αποκορύφωμα της ιστορίας του Δανιήλ.

Όλα οδηγούν σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός.

Η εμπιστοσύνη που η μεγάλη αυτή πρόρρηση εμπνέει, καθώς μας οδηγεί με αλάθητη ακρίβεια μέσα από τις φάσεις της ιστορίας, δημιουργεί τη βέβαιη ελπίδα στη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού.

Όλες οι προρρήσεις του Δανιήλ 2 εκπληρώθηκαν εκτός από το τελικό γεγονός – το χτύπημα του αγάλματος από την πέτρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Θεού, πλησιάζουμε τώρα στο μεγάλο αποκορύφωμα – την επιστροφή του Χριστού στον κόσμο. Ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, είναι έτοιμος να σταματήσει το μακροχρόνιο αιματηρό αγώνα της ανθρώπινης ιστορίας και να εγκαθιδρύσει την αιώνια βασιλεία της αγάπης και της χάρης.