Οι γιατροί Πατρικία και Δαβίδ Μράζεκ γνώρισαν μεγάλο σπαραγμό στη δουλειά τους. Ως ειδικοί παιδίατροι στο Εθνικό Ισραηλινό Κέντρο Ανοσολογίας και Πνευμονολογίας είχαν να κάνουν με πολλά άρρωστα παιδιά. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι μερικά παιδιά μπόρεσαν να συνέλθουν γρηγορότερα από αυτή την ψυχολογική καταστροφή, ενώ άλλα συντρίβονταν ψυχικά. Γιατί; Γιατί, επί παραδείγματι ένα παιδί από φτωχογειτονιά καταλήγει στα ναρκωτικά, ενώ ένα άλλο πηγαίνει στο κολέγιο; Γιατί κάποια κακοποιημένα παιδιά με τη σειρά τους κακοποιούν παιδιά, ενώ άλλα γίνονται καλοί γονείς;

Το ζεύγος Mράζεκ διεξήγαγαν μια εκτεταμένη έρευνα για να βρουν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Στη μελέτη τους, ένα προεξέχον χαρακτηριστικό εμφανίσθηκε ξαφνικά ανάμεσα σε εκείνα τα παιδιά που επέζησαν από το τραύμα και ήρθαν να δημιουργήσουν μια υγιεινή ζωή.

Το μυστικό; έβλεπαν τη ζωή με ελπίδα και αισιοδοξία.

Η ελπίδα κάνει τη διαφορά. Η ελπίδα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μας βοηθάει να καταρρίψουμε τα προγνωστικά όταν αυτά είναι εναντίον μας.

Αλλά πώς θα το επιτύχουμε; Σε τι μπορούμε να βασισθούμε; Ο κόσμος συχνά μοιάζει τόσο πολύ αγκαθωτός για τα φωτεινά μπαλόνια ελπίδας που μεταφέρουμε μαζί μας. Ακριβώς όταν νομίζουμε ότι ανερχόμαστε, κάτι κάνει τα μπαλόνια μας να σκάνε.

Αισθανόμασταν περήφανοι και αισιόδοξοι για το διαστημικό λεωφορείο το 1988. η τεχνολογία φαινόταν να ανοίγει τις πύλες της σε ένα απεριόριστο μέλλον. Αλλά το Τσάλαντζερ εξερράγη μπροστά στα μάτια μας στην τηλεόραση.

Όλοι πανηγυρίζαμε για το τέλος του ψυχρού πολέμου. Μια νέα τάξη πραγμάτων με ειρήνη και αρμονία φαινόταν να ξεκίναγε για τον κόσμο. Αλλά η σύρραξη στον Περσικό Κόλπο και οι εμφύλιες συγκρούσεις στις οποίες εμπλάκηκαν η Γιουγκοσλαβία και η Σοβιετική Ένωση, κατέληξαν σε αιματοχυσίες.

Η ανθρωπότητα απεγνωσμένα αναζητάει την ελπίδα.

Αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί στον κόσμο μας η ελπίδα, εκτός αν προσβλέπουμε σε αυτή μέσα από την προοπτική των βιβλικών προφητειών.

Η μελέτη αυτή εξετάζει μια σημαντική προφητεία, η οποία εμφύτεψε τη ζωντανή ελπίδα σε αναρίθμητα άτομα. Η προφητεία του Δανιήλ β΄ αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι ο Θεός πραγματικά ελέγχει την ιστορία και ότι πραγματικά κρατάει το μέλλον στα χέρια Του.