ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥ

Ναι, ο κόσμος μπορεί να είναι σχεδόν ένας ακανθώδης χώρος. Οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπάνε όπου τύχει. Παλιές εχθρότητες ξαναφουντώνουν χύνοντας αθώο αίμα. Οι τύραννοι συνωμοτούν μέσα από το προπύργιό τους.

Αλλά μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα γεγονός πολύ πιο σπουδαίο από όλους τους τίτλους των εφημερίδων: η ανθρώπινη ιστορία κατευθύνεται προς μια μοιραία συνάντηση με το Χριστό.

Το ίδιο χέρι που οδήγησε το Δανιήλ να συμπτύξει χιλιετηρίδων ιστορία του μέλλοντος σε λίγες παραγράφους, μπορεί να σε οδηγήσει καθώς προσπαθείς να βρεις νόημα στη ζωή σου.

Στον Ψαλμο 37:23,24 διαβάζουμε «Όταν τα βήματα τoυ ανθρώπoυ κατευθύνoνται από τoν Kύριo, ο δρόμoς τoυ είναι σ’ αυτόν αρεστός. Aν πέσει, δεν θα συντριφτεί· επειδή, o Kύριoς υπoστηρίζει τo χέρι τoυ». Εάν ο Θεός κατευθύνει τις κινήσεις των εθνών με τόση ακρίβεια, ασφαλώς μπορεί να κατευθύνει και τη σου ζωή.

Το θείο χάρισμα της πίστης μπορεί να λειτουργήσει σαν αντίδοτο σε όλες τις ανησυχίες και όλους τους φόβους. Ο Θεός μας εμπνέει την ελπίδα για να χρησιμεύσει σαν άγκυρα της ψυχής (Εβραίους 6:19).

Στον 16ο αιώνα ο λόγιος Έρασμος ανέφερε ένα περιστατικό σε κάποιο θαλάσσιο ταξίδι, το οποίο του τυπώθηκε για όλη τη ζωή του. Το πλοίο είχε πέσει σε θύελλα. Καθώς τα πελώρια κύματα έσπαζαν πάνω στο πλοίο και αυτό άρχισε να διαλύεται, ακόμη και οι ναύτες πανικοβλήθηκαν.

Υστερία κατέλαβε τους ταξιδιώτες. Πολλοί ζητούσαν βοήθεια από τον άγιο προστάτη τους, έψελναν ύμνους ή προσεύχονταν υψηλόφωνα.

Ο Έρασμος πρόσεξε έναν επιβάτη που συμπεριφερόταν τελείως διαφορετικά. Αργότερα έγραψε: «Από όλους μας το μόνο άτομο που έμεινε ατάραχο, ήταν μια νεαρή γυναίκα που κρατούσε ένα μωρό και το θήλαζε. Ήταν η μόνη που δε φώναζε, δεν έκλαιγε και δεν έκαμνε τάματα στον ουρανό. Απλώς προσευχόταν ήρεμα μόνη της με το μωρό σφιγμένο επάνω της.»

Ο Έρασμος κατάλαβε ότι αυτή η προσευχή ήταν μια συνέχεια της τακτικής προσευχής της. Δε ζήτησε ξαφνικά ιδιαίτερη εύνοια. Φαινόταν να εμπιστεύεται στο Θεό.

Καθώς το πλοίο άρχισε να διαλύεται, αυτή τη νεαρή μητέρα την τοποθέτησαν σε μια σανίδα, της έδωσαν ένα πάσαλο για κουπί και την έριξαν στα κύματα. Με το ένα χέρι κρατούσε το μωρό και με το άλλο προσπαθούσε να κωπηλατήσει. Λίγοι πίστευαν ότι θα επιζούσε. Αλλά η πίστη και η ηρεμία της αποδείχθηκαν πολύτιμες. Η γυναίκα και το μωρό της ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στην ακτή.

Η ελπίδα στο Θεό κάνει όλη τη διαφορά – ακόμη και όταν ο κόσμος φαίνεται να διαλύεται γύρω μας.

Δεν είμαστε μόνοι. Το στιβαρό χέρι του Θεού μας κρατάει και μας οδηγεί.

Αν θέλεις να κάνεις τέλεια παραχώρηση του εαυτού σου στο Χριστό, Αυτός θα σου δώσει την πίστη η οποία θα σε παρασταθεί σε κάθε τρικυμία. Ανακάλυψε την υπερφυσική ειρήνη που ο Χριστός υπόσχεται:

«Eιρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Aς μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει» (Ιωάννην 14:27).

«Eλάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθαίον 11:28).

 

Αγαπητέ ουράνιε Πατέρα, Σε ευχαριστώ σήμερα για το προσωπικό Σου ενδιαφέρον για μένα. Σε ευχαριστώ που έχεις απαντήσει εκ των προτέρων στα ερωτήματά μας για το μέλλον του κόσμου μας και την καθοδήγηση της ζωής μας. Σε ευχαριστώ για τη βεβαιότητα της ελπίδας που μας προσφέρεις.  Αμήν.