Η αβεβαιότητα και η ανησυχία χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Κανένας δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το αύριο, κανείς δεν αμφιβάλει ότι η ανθρωπότητα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ενώ οι κυβερνήσεις μιλούν για ειρήνη συνεχώς προετοιμάζονται για πόλεμο. Το φάντασμα ενός πυρηνικού πολέμου αιωρείται πάνω από τον κόσμο μας. Άραγε υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από μια παγκόσμια καταστροφή; Είναι άραγε η μοίρα του κόσμου μας να βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με καταστροφές; Δεν θα βρεθεί κανείς που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους;

Τα ερωτήματα αυτά βασανίζουν κάθε άνθρωπο. Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει Ένας που μπορεί να θέσει ένα τέρμα στις τρομερές ταλαιπωρίες του κόσμου μας! Τότε, που βρίσκεται και γιατί δεν εμφανίζεται; Κάνει υπομονή, για την ακρίβεια μακροθυμεί. Σε λίγο καιρό όμως θα εμφανιστεί “Μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος”. Η μοναδική ελπίδα του κόσμου μας, ο μόνος που μπορεί να τον σώσει είναι ο Ιησούς Χριστός. Και θα έρθει. Θα εμφανιστεί σύντομα, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε το Σύμβολο της Πίστεως λέμε “Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς…”. Σε ποιόν αναφερόμαστε; Ασφαλώς στον Χριστό. Αλλά τι σημαίνει; Σημαίνει ότι αφού ο Χριστός ήρθε στον κόσμο μας την πρώτη φορά θα ξαναέρθει για δεύτερη φορά, για αυτό την ονομάζουμε Δευτέρα Παρουσία.

Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού όμως θεωρείται από πολλούς απλά ένα όμορφο παραμύθι. Ακόμη και πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν το ίδιο. Αλλοίμονο μας όμως αν είναι μόνο ένα παραμύθι! Οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν συνηθίσει να βλέπουν την αλήθεια σαν ένα παραμύθι, και το παραμύθι σαν αλήθεια. Τα γεγονότα όμως σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τόσο τρομακτικά που κάποιος μπορεί να νομίσει ότι όλα στην κοινωνία διαλύονται. Πραγματικά πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι που υπάρχει μια “μακαρία ελπίδα” για όλους μας.

Μέσα στο χάος, στο σημερινό σκοτάδι, ο Παντοδύναμος ρίχνει ένα δυνατό φως. Το φως αυτό προέρχεται από τις υποσχέσεις του που υπάρχουν στην Βίβλο γύρω από το θέμα της προσωπικής επιστροφής του Θεανθρώπου. Πόσες φορές άραγε, αναφέρεται το γεγονός της επιστροφής του Χριστού στις σελίδες του Ευαγγελίου; Πόσες φορές νομίζεις; 10, 20, 30 φορές; Εάν υπάρχουν 50 αναφορές στο θέμα δεν θα νόμιζες ότι κάτι σχεδιάζει να κάνει ο Θεός; Εδώ όμως είναι το θαυμαστό ότι το γεγονός της επιστροφής του Χριστού δεν αναφέρεται μόνο 50 φορές, αλλά 1500 φορές! Δεν θα πέσουμε έξω αν πούμε ότι το κύριο θέμα του ιερού Ευαγγελίου συνοψίζεται σε αυτά τα λόγια:

α) Ο Χριστός (Μεσσίας) θα ερχόταν,

β) Ήρθε και

γ) Θα ξανάρθει