Δύο πράγματα που έχουν καταλάβει μεγάλη θέση στην σημερινή κοινωνία είναι η αβεβαιότητα και η ανησυχία.

Κανένας δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το αύριο, κανείς δεν αμφιβάλει ότι η ανθρωπότητα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ενώ οι κυβερνήσεις μιλούν για ειρήνη, συνεχώς προετοιμάζονται για πόλεμο. Η σκιά ενός πυρηνικού πολέμου αιωρείται συνεχώς πάνω από τον κόσμο μας.

Άραγε υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από μια παγκόσμια καταστροφή; Είναι η μοίρα του κόσμου μας να βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με καταστροφές;

Δεν θα βρεθεί κανείς που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους;

Τα ερωτήματα αυτά βασανίζουν το μυαλό κάθε ανθρώπου. Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει Ένας που μπορεί να θέσει ένα τέρμα στις τρομερές ταλαιπωρίες που υφίστανται ο κόσμος μας!

Πάλιν ερχόμενον

Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε το Σύμβολο της Πίστεως λέμε «Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς…».

Με λόγια αυτά αναφερόμαστε στον Χριστό που ήρθε στον κόσμο μας μια φορά και θα ξαναέρθει και για δεύτερη.  Το θαυμάσιο γεγονός αυτό το ονομάζουμε  Δευτέρα Παρουσία.

Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού όμως θεωρείται από πολλούς ως απλά ένα όμορφο παραμύθι.

Ακόμα και πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν το ίδιο. Αλλοίμονο μας όμως αν είναι μόνο ένα παραμύθι!

Ωστόσο, ο ίδιος ο Χριστός μας υποσχέθηκε «Ας μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε. Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο. Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε και εσείς, όπου είμαι εγώ» (Κατά Ιωάννην 14:1-3).

Ο Χριστός θα επιστρέψει στη Γη για έναν λόγο: επειδή μας αγαπά βαθιά, παράφορα και ένθερμα, και επιθυμεί να περάσει την αιωνιότητα σε μια στενή σχέση συντροφικότητας μαζί μας.

Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού θα είναι το μεγάλο αποκορύφωμα της ανθρώπινης ιστορίας και η απόλυτη ολοκλήρωση της πιστής αγάπης του Χριστού για την εκκλησία Του.

Η ελπίδα μας

Μέσα στο χάος, στο σημερινό σκοτάδι, ο Παντοδύναμος ρίχνει ένα δυνατό φως.

Το φως αυτό πηγάζει από τις υποσχέσεις του, που υπάρχουν στην Αγία Γραφή, και αναφέρονται στο θέμα της επιστροφής του Θεανθρώπου ως πρόσωπο.

Ολόκληρη η Παλαιά Διαθήκη μιλούσε για το μυστήριο του Μεσσία που θα ερχόταν να αποκαλύψει τη λυτρωτική αγάπη του Θεού προς την ανθρωπότητα και κατ’ αυτό τον τρόπο να ξεσκεπάσει το πρώτο ψέμα του Σατανά που ειπώθηκε για τον χαρακτήρα του Θεού (Γένεση 3:1-5).

Στη Καινή Διαθήκη το θαυμάσιο γεγονός της επιστροφής του Χριστού αναφέρεται περίπου 1500 φορές!

Δεν θα πέσουμε έξω αν πούμε ότι το κύριο θέμα της Αγίας Γραφής συνοψίζεται σε αυτά τα λόγια: Ο Χριστός (Μεσσίας) θα ερχόταν, ήρθε, και θα ξανάρθει!

Θα έρθει.

Η Δευτέρα Παρουσία Του είναι η «μακάρια ελπίδα» της εκκλησίας, το αποκορύφωμα του Ευαγγελίου.

Είναι η «μακάρια ελπίδα» των πιστών επειδή:

  • Θα δούμε τον Ιησού με τα δικά μας μάτια!
  • Θα ενωθούμε για πάντα μαζί με Αυτόν που μας αγαπάει περισσότερο απ’ ότι μπορούμε να φαντασθούμε!
  • Θα τελειώσουν όλα τα βάσανα της γης!
  • Θα χαιρόμαστε την αιωνιότητα μαζί με τους αγαπημένους μας, και αυτοί που τώρα αναπαύονται θα αναστηθούν!

«Αμήν. Ναι, έρχου, Κύριε Ιησού!» (Αποκάλυψη 22:20).

Διάβασε επίσης:

Ποια είναι η εκκλησία του Χριστού

Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού

Θάνατος, ο έσχατος εχθρός της ανθρωπότητας