Υποτασσόμενοι στο Θείο σχέδιο

Όταν ο διάβολος ήρθε να πειράξει τον Ιησού στην έρημο, Του επιτέθηκε στο θέμα της υποταγής.

Θα δοκίμαζε ο Σωτήρας να εκπληρώσει την αποστολή Του συμφεροντολογικά χρησιμοποιώντας κοσμικές μεθόδους, ή θα υποτασσόταν στο θέλημα του Πατέρα Του;

Ο διάβολος σαν να Του πρότεινε: «Αν θέλεις να προσπεράσεις την επώδυνη θυσία που ο Πατέρας σου σχεδίασε για σένα, θα σου δώσω στην παλάμη του χεριού σου τον κόσμο με τη δόξα, τα πλούτη και την άνετη ζωή». Ακόμη, ο Σατανάς χρησιμοποίησε και την Αγία Γραφή στην προσπάθειά του να παρασύρει τον Ιησού. Αλλά κάθε φορά ο Ιησούς τον αντιμετώπιζε με τα λόγια: «Είναι γεγραμμένον» (Κατά Ματθαίον 4:1-11).

Το ισχυρότερο μάθημα που μπορούμε να διδαχθούμε από τη ζωή του Ιησού είναι η υποταγή στο θέλημα του Πατέρα.

Ακόμη και στην τρομερή αγωνία της Γεθσημανής, ο Ιησούς ανέκραξε: «Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλά όπως εσύ» (Κατά Ματθαίον 26:39).

Έπειτα από τρία χρόνια ζωής ημέρα με την ημέρα σε αρμονία με το σχέδιο του Πατέρα, τα τελευταία λόγια του Χριστού στο σταυρό ήταν «τετέλεσται» (Κατά Ιωάννην 19:30). Στην πραγματικότητα ο Ιησούς έλεγε: «Το θεοσύστατο έργο της ζωής μου τώρα ολοκληρώθηκε και εκπληρώθηκε».

Καθώς άρχισες να ακούς τη φωνή του Θεού να μιλάει με συνοχή μέσα από το Λόγο Του, με θεόσταλτες περιστάσεις και με άμεσες εντυπώσεις, θα καταλήξεις να δεχθείς ολόκαρδα την καθοδήγησή Του.

Διάβασε επίσης:

Τα καλά νέα

Μπορούμε να πιστέψουμε στη Γραφή;

Ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε