Στη μέση της εβδομάδας

Η προφητεία προσθέτει ότι αυτή την εβδομάδα ο Χριστός θα στερέωνε την διαθήκη. «Διαθήκη» στην Αγία Γραφή είναι η υπόσχεση του Θεού να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας και να μας κάνει λαό Του. Αυτό ακριβώς έκανε ο Χριστός στο σταυρό. Αλλά πρόσεξε, αν και η διαθήκη προσφέρεται σε όλους, δεν την δέχονται όλοι αλλά μόνο «με πολλούς». Την δέχονται πολλοί, αλλά όχι όλοι. Αγαπητέ φίλε, δεν έχει και πολύ αξία να διαβάζεις για τον Θεό, να ζεις καλή ζωή, αλλά να μην έχεις την διαθήκη του Θεού επικυρωμένη πάνω σου. Πως γίνεται αυτό; Διάβασε τα σχετικά άρθρα μας.

Τέλος, η προφητεία μας λέει ότι «στο μέσον της εβδομάδας», δηλαδή στη μέση της τελευταίας εβδομάδας, την άνοιξη του 31 μ.Χ. θα έπαυε η θυσία και η προσφορά. Τι σημαίνει αυτό;

Στο Ματθαίον 27:51 διαβάζουμε ότι όταν πέθανε ο Ιησούς Χριστός στο σταυρό, το καταπέτασμα του ναού στην Ιερουσαλήμ σχίσθηκε από πάνω μέχρι κάτω. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Ήταν πράξη Θεού που σκοπό είχε να δείξει ότι ο ναός της Ιερουσαλήμ έπαυε πλέον να είναι ο οίκος του Θεού και οι θυσίες των αμνών που γίνονταν εκεί δεν είχαν πλέον νόημα γιατί είχε πεθάνει ο Χριστός, ο πραγματικό Αμνός του Θεού. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα κανείς δεν χρειάζεται, μάλιστα δεν πρέπει, να προσφέρει θυσία ζώων στο Θεό γιατί οι θυσίες συμβόλιζαν τη θυσία του Χριστού και αφού αυτή έγινε πραγματικότητα οποιαδήποτε άλλη θυσία είναι μια έμπρακτη άρνηση της θυσίας του Χριστού.