Έξι γεγονότα που πρέπει να γνωρίζεις για την δεύτερα παρουσία του Χριστού.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα είναι να δεις τον Χριστό να επιστρέφει;

Ο Σκότ Ο’ Γκρέιντι, πιλότος αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους, καταρρίφθηκε στην Βοσνία, κατά τη διάρκεια του Γιουγκοσλαβικού πολέμου. Στις 2 Ιουνίου 1995 τράβηξε τον μοχλό εκτίναξης του καθίσματός του και βρέθηκε πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Για έξι ημέρες κρυβόταν κάτω από θάμνους, έτρωγε έντομα, και έπινε το νερό της βροχής. Για να μην φαίνεται, κάλυψε το πρόσωπό του με λάσπη. Μερικές φορές οι στρατιώτες του εχθρού πέρασαν πολύ κοντά από το σημείο πού κρυβόταν, αλλά ποτέ δεν τον ανακάλυψαν.

Ο Ο’ Γκρέιντι δεν γνώριζε ότι από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτειά του, υπήρξαν άμεσες ενέργειες για τη διάσωσή του. Αναρωτιόταν: Ξέρουν ότι είμαι ζωντανός; Θα έρθουν για να με βρουν; Θα νοιαστούν για μένα; Εν τω μεταξύ ο Αμερικανικός στρατός είχε ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής του. Στην πραγματικότητα, καθώς περίμενε και αναρωτιόταν, υπήρχαν σαράντα αεροσκάφη στον αέρα που τον αναζητούσαν, χρησιμοποιούσαν δορυφόρους, λάμβαναν βοήθεια από άλλα κράτη. Και όλα αυτά την ώρα που ο Ο’ Γκρέιντι αναρωτιόταν, θα έρθουν να με βρουν;

Ο πλανήτης μας έχει εμπλακεί σε πόλεμο, και όπως ο Ο’ Γκρέιντι, έτσι και εσύ και εγώ βρισκόμαστε πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν ο Θεός μας έχει ξεχάσει. Αλλά πιστέψτε το, ο στρατός του Θεού, αυτή τη στιγμή, κάνει προετοιμασίες για να μας σώσει. Επιστρέφει, και θα επιστρέψει πολύ σύντομα!

Υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή του Χριστού που γίνονται από πιστούς. Παρακάτω βρίσκονται έξι από αυτές με απαντήσεις μέσα από την Αγία Γραφή.

Γιατί θα ξανάρθει ο Χριστός;

Λίγο πριν αφήσει την Γη για να επιστρέψει στον Ουρανό, 2.000 χρόνια πριν, ο Χριστός είπε στους μαθητές Του, «Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα• ειδάλλως, θα σας έλεγα• πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Κατά Ιωάννην 14:2). Αυτή είναι μια έκφραση που θα χρησιμοποιούνταν για να περιγραφεί ένας Εβραϊκός γάμος στις ημέρες του Χριστού. Τότε υπήρχε η συνήθεια ο μέλλον σύζυγος να χτίσει ένα γαμήλιο δωμάτιο στο σπίτι του πατέρα του πριν ανακοινώσει την νύφη του. Στην ουσία, ο Ιησούς έλεγε στους μαθητές Του, “Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά γαμήλια δωμάτια”.

Νομίζετε ότι μετά από όλες αυτές τις ετοιμασίες ο Χριστός θα ξεχάσει την νύφη του, τον λαό Του; Γι αυτό είπε, «έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ» (Κατά Ιωάννην 14:3).
Ένας γαμπρός έρχεται για να παραλάβει την νύφη του γιατί θέλει να είναι μαζί της. Ο Χριστός θα επιστρέψει επειδή θέλει να είναι μαζί μας, και εμείς να είμαστε μαζί Του. Δεν υπάρχει καλύτερη εξήγηση από αυτήν για την Δεύτερη Έλευσή Του!

Ο Χριστός θα επιστρέψει μόνος Του και αθόρυβα;

Ο Χριστός είπε, «Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει επάνω στον θρόνο της δόξας του» (Κατά Ματθαίον 25:31).

Ξέρετε πόσοι άγγελοι υπάρχουν; «Και είδα, και άκουσα μια φωνή από πολλούς αγγέλους, ολόγυρα από τον θρόνο και από τα ζώα και από τους πρεσβύτερους• και ο αριθμός τους ήταν μυριάδες μυριάδων, και χιλιάδες χιλιάδων» (Αποκάλυψη 5:11).

Θα υπάρχουν ακόμη ζωντανοί άνθρωποι;

Ο Χριστός είπε, «Και, τότε, θα φανεί το σημείο του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό• και, τότε, θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης» (Κατά Ματθαίον 24:30). Ο Ιωάννης ο Αποκαλυπτής έγραψε για τη Δευτέρα Παρουσία, «Προσέξτε, έρχεται μαζί με τα σύννεφα, και θα τον δει κάθε μάτι» (Αποκάλυψη 1:7).

Οπότε ναι, θα υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι επάνω στην Γη κατά την επιστρέψει του Χριστού.

Τι θα συμβεί στους άπιστους;

Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε από τούς νεκρούς, ένας άγγελος κύλησε την πέτρα. Η Αγία Γραφή μας λέει ότι η δόξα του αγγέλου ήταν αρκετή για να κάνει εκατό γενναίους Ρωμαίους στρατιώτες να ταραχτούν από τον φόβο τους και να πέσουν κάτω σαν νεκροί (Κατά Ματθαίον 28:2-4). Τώρα σκεφτείτε τα δισεκατομμύρια των αγγέλων που θα επιστρέψουν μαζί με τον Χριστό και φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί!

Ο Απόστολος Παύλος είπε ότι εκείνοι «που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού… θα τιμωρηθούν με αιώνιο όλεθρο», και πρόσθεσε ότι θα καταστραφούν «με την επιφάνεια της παρουσίας Του» (Β’ Θεσσαλονικείς 1:8,9 2:8).

Τι θα συμβεί με τους νεκρούς;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες νεκρών: Εκείνοι που πέθαναν πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό (οι δίκαιοι) και αυτοί που Τον απέρριψαν (οι άδικοι). Ο Ιησούς είπε, «επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του• και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής• εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης» (Κατά Ιωάννην 5:28-29).

Επομένως θα υπάρξουν δύο αναστάσεις. Η Αποκάλυψη μας λέει, «Μακάριος και άγιος όποιος έχει μέρος στην πρώτη ανάσταση», «Οι υπόλοιποι, όμως, των νεκρών (οι άδικοι) δεν ανέζησαν, μέχρις ότου συμπληρωθούν τα 1.000 χρόνια» (Αποκάλυψη 20:6,5).

Έτσι συμπεραίνουμε ότι οι άδικοι δεν θα αναστηθούν μέχρι να περάσουν τα χίλια έτη.

Οι δίκαιοι θα μεταμορφωθούν

Ο Απόστολος Παύλος είπε ότι με την δεύτερη έλευση του Χριστού, «όλοι όμως θα μεταμορφωθούμε», «Επειδή, πρέπει τούτο το φθαρτό να ντυθεί αφθαρσία, και τούτο το θνητό να ντυθεί αθανασία» (Α΄ Κορινθίους 15:51,53).

Σε αυτήν την ζωή κάθε άνθρωπος πρόκειται να πεθάνει. Αλλά όταν έρθει ο Χριστός, θα δώσει στον λαό Του αθανασία, και έτσι ποτέ δεν θα πεθάνουν!

Σε άλλο χωρίο ο Απόστολος Παύλος γράφει ότι με την έλευση του Χριστού «θα μετασχηματίσει το σώμα της ταπείνωσής μας, ώστε να γίνει σύμμορφο με το σώμα της δόξας Του» (Φιλιππησίους 3:21). Ο Χριστός μετά την ανάστασή Του είχε ένα πραγματικό, φυσικό σώμα (Κατά Λουκάν 24:39-42, Κατά Ιωάννην 20:27), και το ίδιο σώμα θα έχουμε και εμείς.

Αφότου μεταμορφωθούν οι δίκαιοι, «θα αρπαχτούμε… με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα• και έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο» (Α’ Θεσσαλονικείς 4:17).

Ο Χριστός μας είπε ότι θα πάει για να ετοιμάσει τόπο για μας, και υποσχέθηκε «έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ» (Κατά Ιωάννην 14:3).

Και πού βρίσκεται ο Χριστός σήμερα;

Βρίσκεται στον Ουρανό, και θα έρθει να μας πάρει για να είμαστε μαζί Του σε εκείνες τις ουράνιες κατοικίες που πήγε να μας ετοιμάσει.