Η παγκόσμια αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει προβληματισμούς που σχετίζονται με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και λάθος ερμηνείες της Αγίας Γραφής.

Υπάρχουν φήμες και θεωρίες συνομωσίας οι οποίες χρησιμοποιούν το εμβόλιο για τον Covid-19 ως την εκπλήρωση κάποιας προφητείας.

Το χάραγμα του Θηρίου

Μια πρόσφατη άποψη η οποία διαδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατυπώνει τη θεωρία ότι τα εμβόλια που παράγονται για τη μάχη κατά του Covid-19 είναι μέρος μιας διαδικασίας ελέγχου η οποία οδηγεί στο να λάβουμε το χάραγμα του θηρίου.

Η προσεκτική μελέτη της Αγίας Γραφής μας φανερώνει πως εσχατολογικά η μεγάλη διαμάχη θα επικεντρωθεί στη παραπλάνηση σχετικά με τον χαρακτήρα του Θεού όπως και στο νόμο του Θεού (Αποκάλυψη 14:12). Γι’ αυτό, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το «χάραγμα του θηρίου» δεν είναι ένα κυριολεκτικό σημάδι αλλά η συνειδητή υποταγή στην δύναμη που αντιπροσωπεύει το θηρίο, τον διάβολο.

Ακάθαρτοι;

Μια άλλη φήμη που διαδόθηκε υποστηρίζει ότι τα εμβόλια καθιστούν ακάθαρτους όσους τα κάνουν, επειδή υποτίθεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί ακάθαρτες ουσίες για την παραγωγή τους.

Σχετικά με αυτό, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι σταθερές οδηγίες που δίνει η Αγία Γραφή απαγορεύουν την κατανάλωση ακάθαρτων τροφών και αίματος (Λευιτικό 11:1-20, 17:11-12, Πράξεις Αποστόλων 15:20), δεν αναφέρονται στα εμβόλια για τον προφανή λόγο ότι τα εμβόλια παράγονται ως φάρμακα για να σώσουν ζωές και όχι για να διατεθούν ως τρόφιμα.

Θεωρίες συνομωσίας

Εικασίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν προηγουμένως φέρνουν το Λόγο του Θεού σε ανυπόληπτη θέση και προκαλούν σύγχυση σε εκείνους που είναι ειλικρινείς άλλα λιγότερο ενημερωμένοι.

Τα άτομα που τις διαδίδουν χρησιμοποιούν ένα εμβόλιο για να δημιουργήσουν ένα εσχατολογικό σενάριο πνευματικών και κοσμικών διαστάσεων, ή το ενοχοποιούν με βάση μιας λάθος ερμηνείας της Αγίας Γραφής.

Στη πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποσπούν τους ειλικρινείς πιστούς από τα πραγματικά σηματικά θέματα του Ευαγγελίου.

 Συμπερασματικά

Καθώς γινόμαστε μάρτυρες του μεγέθους της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19, των θανάτων, των αναπηριών που αφήνει και των μακροχρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες είναι ευπρεπές ο καθένας από μας να σκεφτούμε υπεύθυνα γύρω από τον εμβολιασμό και την προώθησή του και να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της «ανοσίας της αγέλης».

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η απόφαση να εμβολιαστείτε ή όχι είναι προσωπική. Θα πρέπει να ληφθεί μετά από τη συμβουλή κάποιου ειδικού υγείας, όπως επίσης και να υπάρξει σχετική προσωπική έρευνα.

Ως παιδιά του εύσπλαχνου Ουράνιου Πατέρα ελπίζουμε σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που θα βοηθήσει να σταματήσει αυτή η πανδημία.

Αυτό θα προστατέψει τις ζωές εκείνων που ακόμα θέλουν να μάθουν για το Ευαγγέλιο, όπως επίσης και εκείνων που έχουν ήδη δεχθεί τον Θεό στη ζωή τους και συνεπώς θέλουν να διακηρύξουν την άπειρη αγάπη του Θεού σε έναν κόσμο που υποφέρει (Κατά Ιωάννην 3:16)»

Διάβασε επίσης:

Το χάραγμα του θηρίου

Τι θα συμβεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού;

Ο Κορoναϊός είναι η τιμωρία του Θεού;