Η Αγία Γραφή – Παλαιά και Καινή Διαθήκη – είναι ο γραπτός Λόγος του Θεού, δοσμένος με θεία έμπνευση διαμέσου αγίων ανθρώπων του Θεού, οι οποίοι μίλησαν και έγραψαν όπως το Άγιο Πνεύμα τους κατεύθυνε. Στο Λόγο αυτό Ο Θεός παρέδωσε στον άνθρωπο τη γνώση, την αναγκαία για τη σωτηρία. Η Αγία Γραφή είναι η αλάνθαστη αποκάλυψη του θελήματός Του. Είναι το πρότυπο του χαρακτήρα, η δοκιμή της πείρας, ο έγκυρος αποκαλυπτής των διδασκαλιών και η αξιόπιστη καταγραφή των πράξεων του Θεού στην ιστορία.

Κανένα βιβλίο δεν αγαπήθηκε, δε μισήθηκε, δεν τιμήθηκε, δεν καταδικάσθηκε τόσο πολύ, όσο η Αγία Γραφή. Άνθρωποι πέθαναν για την Αγία Γραφή. Άλλοι φονεύθηκαν στο όνομά της. Αυτή ενέπνευσε τις μεγαλύτερες, τις ευγενέστερες πράξεις του ανθρώπου, αλλά και κατηγορήθηκε ως καταδικαστέα και εκφυλισμένη. Πόλεμοι εγέρθηκαν με λύσσα κατά της Αγίας Γραφής, επαναστάσεις καλλιεργήθηκαν στις σελίδες της και βασιλείες συντρίφθηκαν σύμφωνα με την πρόγνωσή της.

Άνθρωποι όλων των απόψεων – από τους απελευθερωμένους θεολόγους μέχρι τους κεφαλαιοκράτες, από τους φασίστες μέχρι τους μαρξιστές, από τους δικτάτορες μέχρι τους απελευθερωτές, από τους ειρηνοποιούς μέχρι τους στρατοκράτες – αναζητούν στις σελίδες της λέξεις που να δικαιώνουν τις πράξεις τους.

Η μοναδικότητα της Αγίας Γραφής δεν προέρχεται από απαράμιλλη πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική επιρροή, αλλά από την πηγή της και το περιεχόμενό της. Είναι η θεία αποκάλυψη του μοναδικού Θεανθρώπου: ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός – ο Σωτήρας του κόσμου.