Η προσωπικότητα του Θεού στο πρόσωπο του ενσαρκωμένου Χριστού

Ένα αγοράκι και ο μεγαλύτερος αδερφός του στέκονταν μπροστά στη φωτογραφία του πατέρα τους που είχε πεθάνει όταν ο μικρός ήταν ακόμη μωράκι.

«Πες μου,» είπε ο μικρός αδερφός, «πώς ήταν ο μπαμπάς;»

Το μεγάλο αγόρι προσπάθησε κάπως να περιγράψει τον πατέρα στο αδερφάκι του. Μίλησε για τη δύναμή του, είπε ότι ήταν καλός άνθρωπος, ευγενικός και ωραίος. Ήταν φιλικός και όλοι ζητούσαν την παρέα του. Με τη μαμά ήταν πολύ τρυφερός και έκανε τους γύρω του ευτυχισμένους.

Όσα και αν είπε ο μεγάλος αδερφός, ο μικρός δεν μπορούσε να σχηματίσει μια ικανοποιητική εικόνα για τον πατέρα του. Ήθελε τόσο πολύ να ξέρει πώς ήταν ο πατέρας του! Τελικά, διέκοψε τον αδερφό του με την ερώτηση: «Πες μου ένα πράγμα, Χάρη, ο μπαμπάς ήταν κάτι σαν εσένα;»

Το μεγάλο αγόρι δίστασε για λίγο, και έπειτα είπε: «Οι φίλοι μας που γνώριζαν τον μπαμπά καλύτερα, λένε ότι είμαι η ζωντανή εικόνα του. Το ίδιο λέει και η μαμά».

Ολόχαρο το αγοράκι έφυγε λέγοντας: «Τώρα ξέρω ακριβώς σε ποιον έμοιαζε ο μπαμπάς. Ήταν σαν τον αδερφό μου το Χάρη».

Ο Ιησούς ήρθε στον κόσμο μας ως Θεός περιβεβλημένος με ανθρώπινη σάρκα. Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού (Κατά Μάρκον 15:39).

Ο Υιός – απεικόνιση του Πατέρα

Ο Θεός έγινε ορατός και η σκέψη Του έγινε φωνή. Ο Ιησούς ο ίδιος είπε: «Όποιος είδε εμένα, είδε τον Πατέρα» (Κατά Ιωάννην 14:9). Έτσι, αν δεις τον Ιησού, είδες το Θεό τον ίδιο. Όποτε θέλεις να γνωρίσεις το Θεό, ατένισε στον Ιησού όπως Τον αποκαλύπτει η Αγία Γραφή.

Καθώς διαβάζεις την ιστορία του Ιησού στα τέσσερα ευαγγέλια, θα ανακαλύψεις μια μαγευτική προσωπογραφία του ουράνιου Πατέρα μας. Τραχείς ψαράδες με πολλή αυτοπεποίθηση, εγκατέλειψαν τα δίχτυά τους για να ακολουθήσουν το Χριστό, και μικρά παιδιά Τον περιτριγύριζαν για να πάρουν την ευλογία Του.

Μπορούσε να ανακουφίζει τους απελπισμένους αμαρτωλούς και να αφοπλίζει τους πιο αυτοδικαιούμενους υποκριτές. Θεράπευε τα πάντα, από την τυφλότητα μέχρι τη λέπρα με την ατάραχη βεβαιότητα του γιατρού που δίνει δυο ασπιρίνες.

Η μονολεκτική εντολή Του «ησύχασον» ανάγκασε μια ισχυρή θύελλα να ηρεμήσει όπως ένα άτακτο παιδί που ξαφνικά έρχεται στα συγκαλά του. Με κάθε πράξη Του ο Ιησούς αποδείκνυε ότι ο Θεός είναι αγάπη! Αντιμετώπιζε τις ανθρώπινες ανάγκες με τρόπο που κανένας δεν το είχε κάνει πριν από Αυτόν – ούτε και μετά.

Η τελική ένδοξη αποκάλυψη του Χριστού για το τι είναι ο Θεός, πραγματοποιήθηκε στο σταυρό. Εκεί ήταν όπου ο Χριστός πέθανε για μας, ώστε να μην πεθάνουμε εμείς για πάντα.

«Eπειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Yιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (Κατά Ιωάννην 3:16).

Ο Ιησούς πέθανε όχι μόνο για να μας δώσει μια ευτυχέστερη ζωή τώρα, αλλά και για να μας δώσει αιώνια ζωή.

Πως είναι είναι ο Θεός;

Για ατέλειωτους αιώνες οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν για το Θεό, έλπιζαν σε Αυτόν, Τον ονειρεύονταν.

Έβλεπαν τα έργα Του στον ουρανό και στις ομορφιές της φύσης.

Μερικοί σκέφτονταν μέσα τους: «Μήπως ο Θεός είναι έτσι; Μήπως ο Θεός είναι αλλιώς;»

Στο σταυρό ο Ιησούς έσπασε τη σιωπή των αιώνων, και οι άνθρωποι βρέθηκαν να ενατενίζουν κατά πρόσωπο το Θεό, βλέποντάς Τον όπως πραγματικά είναι – αγάπη, αιώνια και αθάνατη αγάπη!

Μπορείς να ανακαλύψεις τώρα το Θεό, όπως Τον αποκάλυψε ο Ιησούς.

Αυτή η ανακάλυψη θα σε οδηγήσει σε μια πολύ προσωπική επιβεβαίωση: «Πατέρα, Σε αγαπώ!»

Διάβασε επίσης:

Η βιογραφία Του γράφτηκε πριν Αυτός γεννηθεί

Ο πόλεμος στον Ουρανό

Ο Ιησούς δεν ήταν μόνο λόγια