Καθετί κατασκευασμένο έχει έναν κατασκευαστή

Αλλά η απόδειξη για το Θεό δεν περιορίζεται μόνο στο σχεδιασμό του σώματός μας είναι διάχυτη πέρα ως πέρα στους ουρανούς. Άφησε τα φώτα της πόλης και πήγαινε στην ύπαιθρο.

Δες τον ουρανό τη νύχτα. Εκείνο το γαλακτώδες σύννεφο πέρα από τα άστρα που ονομάζουμε Γαλαξία, αποτελείται από δισεκατομμύρια αστραφτερούς ήλιους σαν το δικό μας.

Στην πραγματικότητα, ο δικός μας ήλιος με τους πλανήτες του αποτελεί μέρος του γαλαξία.

Τώρα κοίταξε τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Δες το θαμπό φως. Αν κοιτάξεις μέσα από το τηλεσκόπιο θα δεις ότι είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας, που αποτελείται και αυτός από δισεκατομμύρια γιγάντιους ήλιους.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο γαλαξίες ορατοί με γιγαντιαία τηλεσκόπια, από τους οποίους ένας είναι η Ανδρομέδα. Οι αστρονόμοι μάς λένε ότι μερικοί από αυτούς τους γαλαξίες κινούνται ο ένας σε σχέση με τον άλλον με αδιανόητη ταχύτητα και τέλεια ισορροπία στο διάστημα.

Οπωσδήποτε όλη αυτή η κίνηση είναι συγχρονισμένη. Όλες οι τροχιές μέσα σε τροχιές συνεχίζουν στο διάβα του χρόνου. Καθόλου παράξενο που ο ψαλμωδός συμπεραίνει ότι τα άστρα μιλούν για έναν ένδοξο Κατασκευαστή:

«Oι ουρανοί διηγούνται τη δόξα τού Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χεριών του. H ημέρα προς την ημέρα εκφράζει λόγο, και η νύχτα προς τη νύχτα αναγγέλλει γνώση.  Δεν υπάρχει λαλιά ούτε λόγος, των οποίων η φωνή δεν ακούγεται» (Ψαλμός 19:1-3).

Βλέποντας τον περίπλοκο σχεδιασμό και το αχανές του σύμπαντος μόνο ένα λογικό συμπέρασμα μπορούμε να έχουμε:

«Αυτός [ο Χριστός] είναι πριν από όλα, και όλα συντηρούνται διαμέσου αυτού» (Προς Κολοσσαείς 1:17).

Όλη η κτίση υψηλόφωνα δηλώνει:

«Ο Θεός σχεδίασε! Ο Θεός δημιούργησε!»

Από την τέλεια ισορροπία του πρωτονίου και ηλεκτρονίου μέσα στο άτομο, μέχρι το στροβίλισμα των πλανητών γύρω από τον ήλιο βρίσκουμε απόδειξη ενός αριστοτεχνικού σχεδίου, ενός υπέρτατου στοχαστή, ενός Αρχιτέκτονα και Δημιουργού Θεού.