Ο Ιησούς Χριστός, έχοντας αποκαλύψει ότι ο Θεός είναι Πατέρας όλων και ότι όλοι οι άνθρωποι συνδέονται με δεσμούς αδελφοσύνης, αποκαλεί τον Πατέρα του ουράνιο, ένα όνομα που δεν αποκαλύπτει μόνο τη θέση του Θεού προς εμάς, αλλά και τη θέση τη δική μας προς Αυτόν.

Έχουμε έναν Πατέρα που ζει στους ουρανούς και ως Δημιουργός της γης μας, αλλά και όλου του σύμπαντος είναι η υπερφυσική Οντότητα που θεσπίζει νόμους συμπαντικούς και γήινους και είναι η απεριόριστη και τέλεια αιτία των πάντων.

Εμείς, από την άλλη, ως δημιουργήματα του Θεού, είμαστε τα αποτελέσματα της επιθυμίας της αγάπης Του, τα πλάσματα που βγήκαν από τα σπλάχνα της ζεστασιάς Του, για να τα φροντίζει και να τα αγαπά αιώνια.

Μαζί μας

Ο ουρανός, από θεολογική άποψη, είναι μία λέξη, ίσως, ακατανόητη για την πεπερασμένη φύση μας, μα συμβολίζει ένα μέρος της εμπειρίας του Θεού, που επιθυμεί κάποια μέρα να μοιραστεί μαζί μας. Ωστόσο, αυτό που είναι πέρα για πέρα θαυμαστό είναι ότι ο Θεός δεν έχει μόνο εμπειρία του Ουρανού, αλλά και της Γης μας.

Η ενανθρώπιση του Ιησού Χριστού είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την απολύτρωσή μας, αλλά και την κοινωνία, την ταύτιση του Θεού με όλα τα πάθη, τις ασθένειες, τους πόνους μας. Ο άπειρος και αδημιούργητος Θεός είναι ένας απόλυτα προσωπικός Θεός για το κάθε πλάσμα Του.

Απολαμβάνει όλο το μεγαλείο του ουρανού, μα ταυτόχρονα ζει και στην καρδιά κάθε ανθρώπου που Τον επιλέγει ως Κύριο και Θεό Του.

Θέλημά Του είναι να μοιράζεται μαζί μας τους θησαυρούς της διάνοιας και της ψυχής Του, αλλά και να μας στηρίζει με ουράνιες δυνάμεις στο διάβα μας, καθώς ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε για πάντα κοντά Του:

«Θα κατοικώ ανάμεσα σ’ αυτούς και θα περπατάω• και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου» (Β’ Προς Κορινθίους 6:16).

Διάβασε επίσης:

Αγιασθήτω το όνομά Σου

Η συγκλονιστική αλήθεια της ανάστασης του Χριστού

Το πρόσωπο του Θεού