Αλήθεια Δεύτερη – μεσιτεύουν οι άγιοι;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Διάβασε προσεκτικά τα λόγια του απόστολου Παύλου: «Επειδή, ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός» (Α’ Τιμοθέου 2:5).

Ένας είναι Αυτός που μεσιτεύει ανάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους, ο Ιησού Χριστός. Κανένας άγιος, καμία αγία δεν μπορεί να το κάνει.

Γι αυτό λοιπόν, όποτε έχεις κάποιο θέμα που θέλεις να θέσεις ενώπιον του Θεού, μην τρέχεις σε αγίους και παρεκκλήσια. Δίπλα στο κρεββάτι σου, στην ησυχία του σπιτιού σου, ή οπουδήποτε αλλού βρίσκεσαι, γονάτισε και ζήτα κατευθείαν τη βοήθει του Θεού στο όνομα του Χριστού.

Ο Χριστός θα ακούσει την προσευχή σου, θα την φέρει ενώπιον του Θεού Πατέρα, και κατά το θέλημα Του θα απαντήσει στην αίτηση σου με γνώμονα πάντα το καλό σου.

Αν πάλι θέλεις και κάποιο ανθρώπινο στήριγμα, πάλι μην πας στου πεθαμένους αγίους.

Η Αγία Γραφή τους ονομάζει «κεκοιμημένους» (Κατά Ματθαίου 27:52), δηλαδή άτομα που κοιμήθηκαν.

Ο συγκεκριμένος ύπνος είναι ο ύπνος του θανάτου καθώς η Αγία Γραφή συχνότατα ονομάζει τον θάνατο ως ύπνο (αν θέλεις να μάθεις τι λέει η Αγία Γραφή για τον θάνατο κάνε κλικ εδώ).

Κάποιος που κοιμάται δεν μπορεί να σε βοηθήσει και οι άγιοι του παρελθώντος που έχουν πεθάνει δεν μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν θες βοήθεια από ανθρώπους τότε ο απόστολος Ιάκωβος λέει να πας σε αδελφούς και να ζητήσεις να προσευχηούν για σένα γιατί «Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα».

Αλλά ακόμη και όταν ζητάς από άλλους να προσεύχονται για σένα μην ξεχνάς ότι και εσύ θα πρέπει να προσεύχεσαι απευθείας στον Θεό.