Μας φαίνεται ότι είναι αρκετά απλό το πως κάποιος μπορεί να γίνει Χριστιανός· πρέπει όμως να αναλογιστούμε τι κόστισε στον Θεό.

Ο Ιησούς ήρθε εδώ στην γη, υπέφερε και πέθανε για να μπορέσουμε να έχουμε το δικαίωμα να γίνουμε Χριστιανοί. Ακόμη και τώρα ο Χριστός μεσιτεύει αδιαλείπτως για εμάς και συνεχώς προσπαθεί να μας ελκύσει στην αγάπη Του, ώστε να δεχθούμε το δώρο της αιώνιας ζωής που μας προσφέρει.

Σχέση αγάπης

Αν αυτή την στιγμή θέλεις να γίνεις Χριστιανός είναι μόνο επειδή Αυτός έβαλε την επιθυμία στην καρδιά σου.

Ο Θεός σε αγαπάει πάνω από κάθε μέτρο, και θέλει να έχει μια προσωπική σχέση μαζί σου, περισσότερο και από όσο μπορείς να φανταστείς.

Παρόλο που πολλοί μπορεί να σε έχουν απορρίψει, ο Θεός δεν θα σε απορρίψει ποτέ.  Ο Ιησούς είπε, «Εκείνος που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιων. 6:37).

Πριν όμως γίνεις Χριστιανός πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει το να είσαι Χριστιανός.  Διάβασε λοιπόν πρώτα το  άρθρο Είμαι Χριστιανός· Τι ακριβώς σημαίνει;

Η αμαρτία

Ο Θεός επιθυμεί όλοι οι άνθρωποι να γίνουν Χριστιανοί και να ζήσουν αιώνια μαζί Του. Υπάρχει όμως κάτι που στέκεται ως εμπόδιο και δεν το επιτρέπει: η αμαρτία.

«Οι ανομίες σας έβαλαν χωρίσματα ανάμεσα σε σας και στον Θεό σας, και οι αμαρτίες σας έκρυψαν το πρόσωπό του από σας» (Ησαΐας 59:2).

Η αμαρτία είναι η ρήξη της σχέσης μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού. Επειδή προκαλεί καταστροφές, θλίψη, πόνο και θάνατο, ο Θεός είναι αποφασισμένος κάποια μέρα να τερματίσει την ύπαρξή της.

Με την έννοια της αμαρτίας δεν περιγράφουμε απλά ένα σύνολο πράξεων που αντιπαθεί ο Θεός.  Η αμαρτία είναι ένας ολόκληρος τρόπος σκέψης, στάσης και ζωής που δεν βρίσκεται σε αρμονία με την χαρακτήρα του Θεού. Συμπεριλαμβάνει πράξεις όπως τα ψέματα, οι κλοπές και οι φόνοι, οι οποίες έχουν καταστρέψει τον κόσμο μας και την ίδια μας την ζωή.

Πώς μπορείς να γίνεις Χριστιανός;

Για να γίνεις Χριστιανός και να ζήσεις αιώνια, θα πρέπει να ταυτιστείς με την άποψη του Θεού σχετικά με το πρόβλημα της αμαρτίας, και να συνεργαστείς μαζί Του για τον τερματισμό της.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις και να συμφωνήσεις με τον Θεό ότι και εσύ προσωπικά είσαι αμαρτωλός, ότι δεν είσαι απλά ένας καλός άνθρωπος ο οποίος έκανε κάποια λάθη ή ότι είχε κάποιες άτυχες στιγμές ή έπεσε θύμα των δύσκολων περιστάσεων.

Η Άγια Γραφή καθιστά σαφές ότι καθένας μας είναι αμαρτωλός· αυτό σημαίνει ότι συνεχώς σκεφτόμαστε, λέμε και κάνουμε πράγματα που ζημιώνουν στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, «Δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα του Θεού» (Ρωμαίους 3:23).

Η αμαρτία μας απομακρύνει από την Ζωή

Επίσης πρέπει να συμφωνήσεις με τον Θεό ότι η αμαρτία σου δεν σου επιτρέπει να έχεις αιώνια ζωή: «Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» (Ρωμαίους 6:23).

Αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις παραπάνω αρχές τότε μπορείς να προσευχηθείς και να ζητήσεις από τον Θεό να σου δώσει κατανόηση και να σε βοηθήσει να «δεις» την αμαρτία όπως την «βλέπει» Εκείνος.

Η μετάνοια

Το επόμενο βήμα είναι να μετανιώσεις για τις αμαρτίες σου, να τις ομολογήσεις στον Θεό και να ζητήσεις την συγχώρησή Του. Αν και οι πράξεις σου μπορεί να είναι πολύ άσχημες, Αυτός θα σε συγχωρήσει —«Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία» (Α΄ Ιωάννου 1:9).

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να θυμάσαι κάθε αμαρτία που έπραξες, αλλά υπάρχουν αμαρτίες που είναι προφανείς. Στην πραγματικότητα, η συνειδητοποίηση των αμαρτωλών μας πράξεων, η ομολογία τους στον Θεό και η αίτηση για συγχώρηση είναι μία συνεχείς διαδικασία της Χριστιανικής ζωής.

Δεν γινόμαστε τέλειοι από την στιγμή που γινόμαστε Χριστιανοί· καθώς θα ωριμάζουμε στην Χριστιανική μας πίστη θα καταλαβαίνουμε ότι πράγματα που δεν θεωρούσαμε ότι αποτελούσαν αμαρτία στην πραγματικότητα ήταν.

Η αποδοχή της θυσίας του Χριστού

Έπειτα πρέπει αν πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος είναι Θεός, έγινε άνθρωπος με μια φύση όμοια με την δική σου, ότι έζησε μια ζωή χωρίς αμαρτία, και ότι ο θάνατος Του στον σταυρό ήταν μια θυσία που έκανε για σένα.

Με άλλα λόγια, ο Ιησούς υπέστη τον θάνατο τον οποίο θα έπρεπε να υποστείς εσύ, και είναι η μόνη αιτία που τώρα έχεις το δικαίωμα να ζήσεις αιώνια.

Η αποκατάσταση της σχέσης Αγάπης και εμπιστοσύνης

Το επόμενο βήμα είναι να ομολογήσεις στον Θεό ότι θέλεις να αφιερώσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σε Εκείνον. Ότι θέλεις να είναι ο κυρίαρχος (Κύριος) της ζωής σου, ότι θέλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα και να έχεις μια καθημερινή επικοινωνία μαζί Του.

Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσεις να διαβάζεις την Αγία Γραφή, θα προσεύχεσαι, θα συναναστρέφεσαι με άλλους πιστούς, και ότι θα αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου σύμφωνα με καθετί που σου αποκαλύπτει.

Η βάπτιση

Το τελευταία βήμα είναι η βάπτισή σου.  Η βάπτιση αποτελεί τη δημόσια ομολογία σου ότι έχεις μια καινούργια πίστη, και είσαι μέλος μιας Χριστιανικής κοινωνίας (Εκκλησίας).

Αν θα ήθελες βοήθεια να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει να βαπτιστείς ή να βρεις μια Χριστιανική  κοινότητα μπορείς να γράψεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@revelationofjesus.net και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε.

Αν δεν είσαι ακόμη έτοιμος για το πρώτο βήμα, αλλά ενδιαφέρεσαι και είσαι ανοιχτός στην επιρροή του Θεού στη ζωή σου, μπορείς να ζητήσεις από τον Θεό να σου αποκαλύψει τον Εαυτό Του, επίσης μπορείς να Του δώσεις την άδεια να ενεργεί στη ζωή σου.

Αυτός υποσχέθηκε, «Να, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου κι ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ’ αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου» (Αποκάλυψη 3:20).

Ζήτησέ Του να έρθει στην καρδιά ου, και αν δεν Του αντισταθείς, θα σε μεταμορφώνει βήμα προς βήμα σε ένα δικό Του παιδί.