Αποφεύγοντας την Απάτη

Πως μπορούμε τελικά να αποφύγουμε την απάτη του αντίχριστου όταν αυτός εμφανιστεί;

Οι τραπεζίτες, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν την απειλή της παραχάραξης, γνωρίζουν πως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουν πλαστά χαρτονομίσματα είναι να είναι εντελώς εξοικειωμένοι με τα αυθεντικά. Έτσι λοιπόν οι τραπεζικοί ταμίες, δεν σπαταλούν το χρόνο τους εξετάζοντας εξονυχιστικά τα πλαστά χαρτονομίσματα. Αντιθέτως, επικεντρώνονται στο να εξοικειωθούν με τα αληθινά.

Η ίδια μέθοδος θα ισχύσει και στη δική μας περίπτωση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να καταλάβουμε όλα όσα μας λέει Αγία η Γραφή σχετικά με την αυθεντική Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, γιατί μόνο μέσα από τη δική της μαρτυρία θα κατανοήσουμε την αλήθεια αρκετά καθαρά ώστε να ξεχωρίσουμε την ψεύτικη Δευτέρα Παρουσία του αντίχριστου.

Όταν καταλάβουμε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει επάνω στα σύννεφα του ουρανού, με δύναμη και δόξα, και με ένα δυνατό ήχο που θα μοιάζει με σάλπιγγα, τότε θα μπορέσουμε εύκολα να αναγνωρίσουμε ένα απατεώνα που παρουσιάζεται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, μασκαρεμένος σαν το Χριστό.

Ενώ είναι σημαντικό να ξέρουμε το πως θα μοιάζει ο αντίχριστος και το τι θα λέει, είναι ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τον πραγματικό Χριστό. Ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει: «Όπως σας είπα, τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω, και με ακολουθούν. Και εγώ δίνω σ’ αυτά αιώνια ζωή, και δεν θα χαθούν στον αιώνα, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου» (Ιωάννην 10:27, 28).

Αυτοί οι οποίοι ξέρουν τον αληθινό Ιησού, δεν χρειάζεται να φοβούνται το ψεύτικο. Γιατί ήδη γνωρίζουν το αυθεντικό. Μιλούν σ’ Αυτόν και Τον ακούν καθημερινά. Ξέρουν τη φωνή Του, και κανένας, ούτε ο αντίχριστος, ούτε κάποιος άλλος δεν μπορεί να τους αποσπάσει από τα δικά Του χέρια.

Αν γνωρίζουμε τι λέει η Αγία Γραφή για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, και αν γνωρίζουμε προσωπικά το Χριστό, τότε δε χρειάζεται να φοβόμαστε μήπως και πλανηθούμε από τον αντίχριστο, όταν αυτός παρουσιαστεί.