Σημεία και Τέρατα

Όμως τα λόγια μόνο δεν είναι αρκετά. Η Αγία Γραφή μας ενημερώνει ότι ο αντίχριστος θα αποσπάση την προσοχή μας με «σημεία και τέρατα» (Μάρκον 13:22). H Αποκάλυψη στο κεφάλαιο 13 απεικονίζει με σαφήνεια ένα τέτοιο ψευδοπροφήτη που πραγματοποιεί θαύματα, ο οποίος έχει χαρακτηριστικά ίδια με αυτά του Χριστού (κέρατα αρνίου), αλλά «μιλούσε σαν δράκοντας», χαρακτηρισμός που υποδεικνύει το Σατανά (Αποκάλυψη 13:11, 12:9). Για να αποκρύψει τα ψέματά του, «…έκανε μεγάλα σημεία, ώστε έκανε να κατεβαίνει και φωτιά από τον ουρανό στη γη μπροστά στους ανθρώπους. Και πλανούσε αυτούς που κατοικούσαν επάνω στη γη, εξαιτίας των σημείων που του δόθηκαν να κάνει μπροστά στο θηρίο…» (Αποκάλυψη 13:13, 14). Διάβασε περισσότερα…

Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που ο διάβολος δεν θα μπορέσει να αντιγράψει, και ένα από αυτά είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού που θα γίνει μέσα σε λαμπρότητα και δόξα.

Η Αποκάλυψη περιγράφει την επιστροφή του Χριστού με τον εξής τρόπο: «Προσέξτε, έρχεται μαζί με τα σύννεφα, και θα τον δει κάθε μάτι» (Αποκάλυψη 1:7). Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη επάνω στον πλανήτη θα δει τον Ιησού όταν Αυτός επιστρέψει.

Ιησούς μας προειδοποίησε λέγοντας: «Αν, λοιπόν σας πουν: Να! είναι στην έρημο, να μη βγείτε: Να! στα εσωτερικά δωμάτια, να μη πιστέψετε. Επειδή, όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή, και φαίνεται μέχρι τη δύση, έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου»(Ματθαίος 24:26, 27). Αυτό το χωρίο μας φανερώνει ότι ο αντίχριστος θα προσπαθήσει να αντιγράψει την επιστροφή του Χριστού με το να εμφανιστεί σε διαφορετικά μέρη της γης, (ίσως χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κάνει την «εμφάνισή» του παγκόσμια ).

Η επιστροφή όμως του Χριστού θα προκαλέσει την παγκόσμια προσοχή. Ο Χριστός θα εμφανιστεί στον ουρανό, και θα είναι ορατός από την μία άκρη της γης έως την άλλη.

Ο απόστολος Παύλος μας έδωσε μια ακόμη σημαντική περιγραφή της Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού. Έγραψε: «Δεδομένου ότι, ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλλου, και με σάλπιγγα Θεού…»(Α’ Θεσσαλονικέων 4:16). Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, για να είναι αντιληπτή σε όλο τον κόσμο η Δεύτερη Έλευση του Χριστού, θα είναι ηχηρή . Θα ακούσουμε τον δυνατό της ήχο!

Με άλλα λόγια, όταν ο Χριστός επιστρέψει, θα το αντιληφθούμε όλοι.