Οι επτά σάλπιγγες απεικονίζουν μια σειρά καταστροφών που θα συμβούν, και αποτελούν περίπου το 20% του βιβλίου της Αποκάλυψης, από το κεφάλαιο 8 μέχρι το κεφάλαιο 11.

Παρόλο που κατέχουν μια τόσο κεντρική θέση, οι μελετητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποια ακριβώς είναι η ερμηνεία τους. Στην προσπάθειά μας να μελετήσουμε αυτό το θέμα, υπάρχουν δύο βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε.  Πρώτα το αν είναι κυριολεκτικές ή συμβολικές, και έπειτα το αν έχουν συμβεί (εκπληρωθεί) στο παρελθόν ή θα λάβουν χώρα στο μέλλον.

Είναι κυριολεκτικές ή συμβολικές;

Ο συγγραφέας κατά τις πρώτες έξι σάλπιγγες (κεφάλαια 8 και 9) κάνει μεγάλη χρήση της παρομοίωση, ένα γεγονός που υπονοεί ότι έχουν μια κυριολεκτική έννοια.

Ο απόστολος Ιωάννης γράφει πως είδε κάτι «σαν ένα μεγάλο βουνό που καιγόταν με φωτιά… οι μορφές των ακριδών ήσαν όμοιες με άλογα… τα κεφάλια των αλόγων ήσαν σαν κεφάλια λιονταριών… κτλ.». Οι λέξεις «σαν» και «όμοιος» δείχνουν ότι δυο πράγματα έχουν απτή ομοιότητα μεταξύ τους και όχι μια συμβολική έννοια.

Επιπλέον, το χιαστό σχήμα της αποκάλυψης μας φανερώνει ότι οι πρώτες έξι σάλπιγγες αντιστοιχούν στις επτά τελευταίες πληγές, οι οποίες είναι κυριολεκτικές. Αυτό υπονοεί ότι ο απόστολος Ιωάννης είδε πραγματικά γεγονότα.

Παρατηρούμε επίσης πως προσπάθησε να τα περιγράψει όσο μπορούσε με την περιορισμένη γλώσσα της εποχής του, η οποία δεν μπορούσε να περιγράψει πράγματα που δεν υπήρχαν.  Για παράδειγμα, ένας μελετητής έχει συμπεράνει πειστικά ότι οι «ακρίδες» της πέμπτης σάλπιγγας πιθανά απεικονίζουν στρατιωτικά ελικόπτερα.

Έχουν εκπληρωθεί ή θα λάβουν χώρα στο μέλλον;

Το πλαίσιο των σαλπίγγων υπονοεί ότι αυτές θα συμβούν στο μέλλον. Στο 7ο κεφάλαιο ο άγγελος διέταξε τους τέσσερις ανέμους, οι οποίοι θα βλάψουν τη γη, τη θάλασσα και τα δέντρα, να μην λυθούν μέχρι να έχει πραγματοποιηθεί το σφράγισμα των 144.000.

Οι σάλπιγγες είναι αυτές που θα βλάψουν τη γη, τη θάλασσα και τα δέντρα, και υπονοείται ότι αυτές θα λάβουν χώρα μετά από το σφράγισμα των 144.000, το οποίο θα γίνει στο τέλος του κόσμου. Επιπλέον, οι 144.000 «σφραγίστηκαν επάνω στα μέτωπά τους».

Παρόλο που υπάρχουν και άλλα σφραγίσματα στην Αγία Γραφή, αυτό που περιγράφεται εδώ «στα μέτωπα» είναι μοναδικό και θα συμβεί στο τέλος του κόσμου. Στις ακρίδες της πέμπτης σάλπιγγας δίνεται η διαταγή να  μη βλάψουν τους ανθρώπους που έχουν σφραγιστεί στα μέτωπα, μια ακόμη απόδειξη ότι το πλαίσιο των σαλπίγγων τοποθετείται στο τέλος του κόσμου.

Επίσης, ο «άγγελος της αβύσσου» εμφανίζεται κατά την Πέμπτη σάλπιγγα. Αυτός ταυτίζεται με «το θηρίο από την άβυσσο» το οποίο διευθύνει τη Μάχη του Αρμαγεδδών που θα πραγματοποιηθεί μόλις πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Ο πόλεμος μεταξύ του Βασιλιά του Βορρά και του Βασιλιά του Νότου

Καταλήγοντας, είναι φανερό ότι οι σάλπιγγες περιγράφουν έναν πόλεμο που θα λάβει χώρα κατά το τέλος του κόσμου.  Οι γλωσσικοί σύνδεσμοι, που εξετάζονται στο 9ο κεφάλαιο του Βιβλίου, δείχνουν ότι αυτός ο πόλεμος ταυτίζεται με τον πόλεμο που περιγράφεται στο βιβλίο του Ιωήλ.

Επίσης, ο πόλεμος αυτός ταυτίζεται και με την τελευταία φάση του πολέμου μεταξύ του Βασιλιά του Βορρά και του Βασιλιά του Νότου που περιγράφεται στο 11ο κεφάλαιο του Δανιήλ, έναν πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του στρατιωτικού Ισλάμ και της συμμαχίας της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ο πόλεμος αυτός θα προκαλέσει σφοδρές δοκιμασίες και θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός τρίτος του πληθυσμού της γης. Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι 144.000 θα μεταδώσουν το τελευταίο μήνυμα στον κόσμο, καλώντας τους ανθρώπους να μετανοήσουν και να βγουν έξω από τη Βαβυλώνα.

Αν αυτή η ερμηνεία των σαλπίγγων είναι σωστή τότε πρέπει να φροντίσουμε να ξέρουμε όσο περισσότερα μπορούμε σχετικά με το τι θα συμβεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε και να επιβιώσουμε τα τρομακτικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν.

Για πολύ περισσότερες πληροφορίες και αποδεικτικά χωρία από την Αγία Γραφή σχετικά με αυτό το κρίσιμο θέμα διάβασε τα κεφάλαια 8 έως 11 του Βιβλίου.