Αλλά άργησε 2,4 εκ. χρόνια!

Στις 31 Οκτωβρίου 2011, ο πληθυσμός της γης έφτασε, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα 7 δισεκατομμύρια! Πόσος καιρός χρειάστηκε;

Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης οι πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στη γη πριν από περίπου 2,4 εκ. χρόνια. Ωραία άποψη αλλά δημιουργεί ένα πρόβλημα. Αν όντως οι άνθρωποι εμφανίστηκαν τότε πως και ο πληθυσμός της γης δεν μεγάλωσε νωρίτερα; Για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα οι υποστηρικτές της εξέλιξης υποστηρίζουν ένα απίθανο σενάριο, ότι δηλαδή για τα πρώτα 2,4 εκ. χρόνια της γης ο πληθυσμός δεν αυξήθηκε σχεδόν καθόλου, και ξαφνικά 6,000 χρόνια πριν άρχισε να αυξάνεται ραγδαία.

Γράφει λοιπόν ο «ειδικός» Jean-Pierre Bocquet-Appel στο περιοδικό Science, στο τεύχος 29ης Ιουλίου, 2011: «Αφού τα μέλη του γένους Homo έζησαν ως συλλέκτες τροφής για τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια χρόνια, άρχισε να εμφανίζεται η γεωργία σε επτά με οκτώ περιοχές της γης.» Σε αυτά τα πρώτα 2,4 εκ. χρόνια ο πληθυσμός πήγε από το μηδέν στα 6 εκ. κατοίκους μας λέει ο κύριος Appel. Αν βάλουμε αυτή την αύξηση του πληθυσμού σε ποσοστό έχουμε ετήσια αύξηση της τάξης του 0.000000009 %, ουσιαστικά δηλαδή μηδενική. Μα καλά, οι πρώτοι άνθρωποι δεν έκαναν παιδιά?

Αντίθετα, από τότε που εμφανίστηκε η γεωργία πριν 6,000 χρόνια μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός πήγε από τα 6 εκ. στα 7 δις. Δηλαδή ετήσια αύξηση γύρω στο 0.4 %, απόλυτα φυσιολογική. Συνοπτικά:

2,4 εκ. χρόνια            6 εκ. κάτοικοι

6,000 χρόνια            7 δις. Κάτοικοι

Κάτι δεν πάει καλά με τους παραπάνω αριθμούς. Όπως είπε και ο Henry Morris, διακεκριμένος επιστήμων, «Γιατί έχουμε μόνο τώρα μεγάλη αύξηση του πληθυσμού; Γιατί όχι πριν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, όταν ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στη γη;»

Κάποιος ίσως πει ότι τα παλαιά εκείνα χρόνια υπήρχαν αρρώστιες που θέριζαν τον κόσμο. Αλλά αυτή η άποψη δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα. Αν υπήρχαν τέτοιες αρρώστιες, πως δεν θέρισαν ολόκληρο τον πληθυσμό της γης; Και γιατί σταμάτησαν να θερίζουν πριν από 6,000 χρόνια;

Το όλο εξελικτικό θεώρημα σχετικά με τον πληθυσμό της γης φαντάζει εξωπραγματικό και απαιτεί αρκετή δόση ευκολοπιστίας για να το δεχθεί κανείς. Μήπως τελικά η γη δεν είναι τόσο παλαιά όσο διαλαλούν οι υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης και μήπως η ιστορία της ανθρωπότητας δεν ξεκινά πριν 2,4 εκ. χρόνια αλλά πολύ πιο πρόσφατα;

Η Αγία Γραφή δίνει μια άλλη γνώμη επί του θέματος. Μας λέει ότι ο Θεός δημιούργησε τη ζωή στη γη πριν από περίπου 6,000 χρόνια. Αν χρησιμοποιήσουμε τους ρυθμούς πληθυσμιακής ανάπτυξης που γνωρίζουμε από την ιστορία, τότε ένα ανδρόγυνο πριν από 6.000 χρόνια θα είχε σήμερα περί τα 7 δις απογόνους, ακριβώς όπως συμβαίνει! Βέβαια, δεν περιμένω κάποιος να αποδεχτεί την δημιουργία ως ιστορικό γεγονός μόνο και μόνο με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και άλλες ενδείξεις που μαρτυρούν ότι η ιστορία της ανθρωπότητας είναι πολύ πιο σύντομη από όσο διακηρύσσουν οι υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά και σε επιστημονική και μόνο βάση είναι ότι τα πληθυσμιακά στοιχεία που έχουμε συνάδουν πολύ καλύτερα με την εμφάνιση της ζωής πριν από 6.000 χρόνια παρά με την άποψη ότι οι πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν 2,4 εκ. χρόνια!

Διάβασε επίσης:

Η θεωρία της εξέλιξης έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφή;

Εξέλιξη; Τα απολιθώματα λένε όχι!