Η σεξουαλική επαφή είναι δώρο Θεού προς απόλαυση. Πρόκειται για μια από τις πιο θαυμαστές και πιο έντονες ευχάριστες εμπειρίες που μας έδωσε.

Το σχέδιο του Θεού είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα να ενωθούν σε γάμο και μέσα από αυτή την υπόσχεση αφοσίωσης, φροντίδας, αγάπης και κατανόησης από τον έναν προς τον άλλον, να ανακαλύψουν μαζί τις απολαύσεις της ερωτικής επαφής.

Ο Θεός θέλει ο άνδρας και η γυναίκα έρχονται σε επαφή όσο συχνά το επιθυμούν. Μέσα από αυτή την όμορφη και γεμάτη με αγάπη σχέση έρχονται τα παιδιά, που θα μεγαλώνουν μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης και ασφάλειας, με τη μαμά και τον μπαμπά, τους παππούδες, τους θείους, τις θείες, και τα ξαδέλφια.

Ο Θεός αγαπάει τις οικογένειες. Μας δημιούργησε για να ανήκουμε ο ένας στον άλλον, και για αυτούς που έχουν χάσει την οικογένειά τους ή που ζουν μακριά από αυτές να λαμβάνουν φροντίδα από άλλες οικογένειες.

Τα σώματά μας δεν έχουν σχεδιαστεί για πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους, και ένας τρόπος ζωής προς αυτή την κατεύθυνση έχει πράγματι συνέπειες.

Πρώτα από όλα δεν είναι υγιείς για τα σώματά μας. Πριν ακόμη της εξάπλωσης του AIDS, υπήρχαν άλλες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Πριν την εμφάνιση των αντιβιοτικών, η βλεννορροία και η σύφιλης ήταν επικίνδυνες ασθένειες.

Έπειτα παρουσιάστηκαν τύποι βλεννοροίας που ήταν ανθεκτικοί στην πενικιλίνη, μαζί με άλλες λοιμώξεις όπως η έρπης και η χλαμύδια. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι σεξουαλικές επαφές σε μικρή ηλικία και με πολλούς συντρόφους μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Όλα αυτά πριν εμφανιστεί το AIDS. Η σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ήταν πάντοτε επικίνδυνη για την υγεία. Σήμερα μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο.

Υπάρχουν κίνδυνοι και για τη συναισθηματική και ψυχική μας υγεία. Το αποτέλεσμα της απιστίας συνήθως είναι η διακοπή μιας σχέσεις. Παρόλο που η πολυγαμία υπήρχε την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, τα αποτελέσματά της είναι απολύτως καταστροφικά.

Θλιβερό παράδειγμα η ιστορία του Αβραάμ. Η απιστία έχει θύμα της τουλάχιστον έναν από τους δυο συντρόφους. Πολλές φορές γίνεται η αιτία για διαζύγιο, που πάντοτε αποτελεί μια τραυματική εμπειρία που οι πληγές της μένουν για μια ζωή.

Το να έχουμε πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους είναι πάντοτε συναισθηματικά επικίνδυνο όταν είμαστε σε μια σχέση. Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρχει κίνδυνος είναι να μην υπάρχει καμία συναισθηματική σχέση. Για παράδειγμα μία εκδιδόμενη δεν έχει κανέναν συναισθηματικό δεσμό με τους πελάτες της – ούτε και οι πελάτες της με αυτή. Όμως τα αποτελέσματα είναι το ίδιο καταστροφικά παρόλο που δεν είναι προφανή.

Η σεξουαλική επαφή χωρίς συναισθηματική αξία δημιουργεί προβλήματα στην ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες δεσμευτικές σχέσεις. Υπάρχει κίνδυνος απομόνωσης και έλλειψης ακόμη και φιλικών σχέσεων μετά τη μέση ηλικία, όταν η φυσική μας ομορφιά βρίσκεται σε παρακμή.

Οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να επεκταθούν και στον πνευματικό μας κόσμο, με μόνιμα αποτελέσματα. Η Αγία Γραφή διδάσκει ξεκάθαρα ότι η σεξουαλική επαφή είναι μια θαυμαστή εμπειρία και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου γένους. Όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα συνευρίσκονται οι δύο γίνονται «μία σάρκα». Η φυσική διάσταση αυτής της πνευματικής ένωσης βρίσκεται στην ένωση του σπέρματος με το ωάριο σε «μία σάρκα». Σε αυτή τη στιγμή μια νέα ύπαρξη δημιουργείτε. Δημιουργείτε ζωή.

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή τα άτομα που έρχονται σε σεξουαλική επαφή, ανεξάρτητα αν υπάρχει σύλληψη ή όχι, λαμβάνουν μέρος σε μια ένωση που δεν μπορεί ποτέ να ακυρωθεί.

Η σεξουαλική επαφή σχεδιάστηκε από τον Θεό ως η απόλυτη έκφραση της αποκλειστικής συμφωνίας αγάπης μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Έξω από το πλαίσιο μιας σχέσης χάνει την ποιότητα και την απόλαυσή της και καταλήγει να είναι απλά μια μηχανική απόλαυση.

Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι πολλοί επιλέγουν να μην έχουν ερωτικές σχέσεις πριν από τον γάμο. Διακρίνουν το κενό που κρύβεται κάτω από το σαγηνευτικό κάλυμμα. Πολλοί όμως που δεν το επιλέγουν βρίσκουν ότι μπαίνουν σε έναν φαύλο κύκλο αναζήτησης της απόλυτης σεξουαλικής ικανοποίησης. Από τη στιγμή που διαχωρίζεται η φυσική πράξη από την ολοκληρωτική, πολυεπίπεδη εμπειρία, δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα για αληθινή ικανοποίηση. Αυτή η αλήθεια γίνεται πιο ευκρινής συνήθως στις γυναίκες. Η απλή φυσική επαφή δεν θα προσφέρει την ικανοποίηση που αναζητείται.

Η Χριστιανική θέση είναι ότι όταν αποφασίσουμε να μην ακολουθήσουμε τον τρόπου που ο Θεός μας σχεδίασε να ζούμε, τότε το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πρόβλημα με τη σχέση μας με τον Δημιουργό μας. Ο Θεός είναι Άγιος και τέλειος, δεν μπορεί να ανεχθεί την αμαρτία. Ούτε μπορεί να μας προσφέρει την επιδοκιμασία Του όταν γυρίζουμε τη πλάτη μας σε Αυτόν. Η αμαρτία μπαίνει εμπόδιο και δεν μας επιτρέπει να είμαστε κοντά Του και μας προκαλεί να απομακρυνόμαστε από τη παρουσία Του.

Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχει κοινωνική πίεση προς τη σεξουαλική αμαρτία. Εκτός από τη γενική ανοχή προς αυτή, υπάρχει διαφήμισή της και προώθησή της μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Αν έχεις ακολουθήσει αυτό το ρεύμα της εποχής μας και έχεις γευτεί τις συνέπειες, υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την αποκατάσταση. Αυτός έρχεται μέσα από τη μετάνοια και την εξομολόγηση στον Θεό. Ο Χριστός πέθανε στο Σταυρό για τις αμαρτίες μας και έχει τη δύναμη να μας θεραπεύσει και να αποκαταστήσει της ψυχικές μας πληγές.

Ζήτησέ Του να σε συγχωρήσει και να σε θεραπεύσει, ζήτησέ Του να σου δώσει δύναμη να αλλάξεις τρόπο ζωής.

Αυτός είναι έτοιμος και σε περιμένει.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος και οικογένεια

Η φύση του ανθρώπου