Πιστεύουμε στον Θεό. Φυσικά κάθε θρησκεία και δόγμα υποστηρίζει ότι πιστεύει στον Θεό οπότε ας γίνουμε πιο ακριβείς: Πιστεύουμε στον Θεό όπως Αυτός αποκαλύπτεται μέσα από την Αγία Γραφή. Αυτός είναι ο οδηγός στη ζωή μας και η Αγία Γραφή είναι η φωνή Του, που διαλαλεί την αγάπη Του προσωπικά για τον καθένα μας.

Με ένα θαυμαστό τρόπο η Αγία Γραφή γράφτηκε από πολλούς συγγραφείς σε ένα διάστημα χιλιάδων ετών παρουσιάζοντάς με συνέπεια τον χαρακτήρα ενός Θεού που μένει αναλύωτος αλλά και συγχρόνως επίκαιρος ακόμη και στην εποχή μας. Παρόλο που τα πάντα γύρω μας, ακόμη και η ίδια η ζωή μας, αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα μπορούμε θα είμαστε βέβαιοι ότι η αγάπη του Θεού προς εμάς δεν έχει μειωθεί και ούτε πρόκειται να μειωθεί ποτέ, ακόμη και αν Τον απορρίψουμε.

Η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει τις οδηγίες του Δημιουργού για εμάς, σαν ένας λεπτομερής χάρτης που μας δείχνει τον δρόμο που οδηγεί απευθείας στον ουρανό. Μερικές φορές ακούμε τη φωνή Του μέσα από ιστορίες όπως του Δαβίδ και του Γολιάθ, της Ρουθ και του Βοόζ, του Χριστού στο Σταυρό, και του αποστόλου Παύλου ο οποίος οδηγούμενος από το Άγιο Πνεύμα κήρυξε το ευαγγέλιο στον τότε γνωστό κόσμο, και στην χώρα μας, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αφήσουν το σκότος και να γνωρίσουν τον δρόμο της ζωής. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες μας διδάσκουν το πώς να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Άλλες μας γεμίζουν με ελπίδα και ειρήνη. Καθεμία τους αποτελεί ένα προσωπικό μήνυμα Του Θεού προς εμάς.

Κάποια τμήματα της Αγίας Γραφής μας δίνει πρακτικές συμβουλές και κουράγιο μέσα από παραβολές, υποσχέσεις και προειδοποιήσεις. Σε άλλα σημεία, η Αγία Γραφή έχει απευθείας οδηγίες και νόμους από το Θεό, όπως τις Δέκα Εντολές, που μας βοηθάνε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προσδοκίες Του από εμάς. Όταν οι άνθρωποι ζήτησαν από τον Ιησού να συνοψίσει τις εντολές, Αυτός επικεντρώθηκε στον τρόπο που η αγάπη του Θεού επηρεάζει τον τρόπο της δικής μας ζωής: «Και θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου, και με όλη την ψυχή σου, και με όλη τη διάνοιά σου, και με όλη τη δύναμή σου… Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».

Η Αγία Γραφή αποτελεί τη φωνή Του που μιλάει προσωπικά στον καθένα που είναι πρόθυμος να διαβάσει και να ακούσει. Για αυτόν το λόγο όλα τα πιστεύω μας βασίζονται αποκλειστικά στις διδαχές της Αγίας Γραφής την οποία θεωρούμαι ως τον μόνο έγκυρο οδηγό για την πνευματική μας ζωή . Μέσω της μελέτης της Αγίας Γραφής μαθαίνουμε ότι:

Ο Θεός επιθυμεί πάνω από όλα να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα του χαρακτήρα Του. Καθώς κατανοούμε τον χαρακτήρα Του ανακαλύπτουμε το πόσο ακαταμάχητη είναι η αγάπη Του, και αυξάνεται η επιθυμία μας για να έχουμε μια προσωπική σχέση μαζί Του. Οι ζωές μας αρχίζουν να αποκτούν νόημα, να αλλάζουν και θέλουμε να Τον γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα.

Ο Θεός αποκάλυψε τον χαρακτήρα Του στον άνθρωπο με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχουν τρία ορόσημα στην ιστορία της ανθρωπότητας για τα οποία διαβάζουμε στην Αγία Γραφή. Το πρώτο βρίσκεται στην ιστορία της δημιουργίας όπου βλέπουμε ότι ο Θεός μας έπλασε για να μας είμαστε το αντικείμενο της αγάπης Του. Μας πρόσφερε οτιδήποτε χρειαζόμασταν και μας χάρισε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Μας δημιούργησε με τη δυνατότητα να μπορούμε να επιλέξουμε αν θα Τον αγαπήσουμε ή αν θα Τον απορρίψουμε! Το δεύτερο ορόσημο είναι ο θάνατος του Ιησού Χριστού, του μονογενή Υιού του Θεού, στο σταυρό ως αντικαταστάτη μας. Με την Σταυρική Του θυσία μας έδειξε ότι η αγάπη Του για μας φτάνει σε τέτοιο σημείο που παίρνει την θέση μας, με τεράστιο κόστος για τον ίδιο, καθώς πληρώνει την ποινή που μας άξιζε λόγω των αμαρτωλών επιλογών μας. Το τρίτο ορόσημο είναι η ανάσταση Του που μας δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα μετά τον θάνατο, μια ελπίδα που αποτείνεται προς εμάς.

Τα τρία αυτά ορόσημα μας βοηθάνε να κατανοήσουμε το μέγεθος της αγάπης Του, τον χαρακτήρα Του και τη χάρη Του. Το να βιώσουμε αυτή την αγάπη αποτελεί την αρχή ενός δια βίου ταξιδιού πνευματικής αύξησης και υπηρεσίας. Έτσι θέλουμε να μιλάμε στον κόσμο για την αγάπη Του και την σωτηρία που μας προσφέρει.

Η ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού μας πρόσφερε μια ξεκάθαρη εικόνα του χαρακτήρα του Θεού. Ο Χριστός είναι ο μόνος αναλλοίωτος, μέσα σε ένα κόσμο που πάντοτε μεταβάλλεται. Ο Χριστός είναι ο Δημιουργός, ο Συντηρητής, ο Σωτήρας, ο Φίλος, ο Υιός του Θεού και Θεός ο ίδιος! Ο Χριστός έχει υποσχεθεί να είναι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα για τον καθένα μας. Μπορούμε να εμπιστευθούμε τις υποσχέσεις Του επειδή ο αιώνιος Θεό που είναι παντογνώστης και παντοδύναμος θέλει πάντοτε το καλύτερο για εμάς.

Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ένα από τα πρόσωπα της Αγία Τριάδας, που είναι ο μόνος Θεός. Η Αγία Γραφή περιγράφει τον Ιησού Χριστό, τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, να αφοσιώνονται στο έργο της σωτηρίας μας και της πνευματικής μας ανάπτυξης. Για να μπορέσουμε να λάβουμε την σωτηρία έπρεπε ο Ιησούς Χριστός να γεννηθεί από την παρθένο Μαρία στη Βηθλεέμ σαν ανθρώπινο βρέφος, να ζήσει μια ζωή σε απόλυτη αρμονία και υπακοή στο θέλημα του Θεού και στη συνέχεια να πεθάνει, ενώ ήταν αθώος, για όλες τις αμαρτίες μας. Έπρεπε να ταφεί αλλά και να αναστηθεί μετά από τρεις ημέρες. Τώρα, βρίσκεται στον ουρανό μεσολαβώντας στον Πατέρα για εμάς και προετοιμάζοντας την απελευθέρωσή μας από την αμαρτία και τον θάνατο.

Όταν γνωρίσουμε τον Θεό πραγματικά και εμπιστευθούμε το σχέδιό Του για την ζωή μας τότε θα πάψουμε να φοβόμαστε ακόμη και τον θάνατο! Ο Θεός αφαιρεί τον φόβο του θανάτου από τους πιστούς. Ο Ιησούς Χριστός κατατρόπωσε το θάνατο στο Σταυρό αφαιρώντας την εξουσία του από τους πιστούς. Οι πιστοί που έχουν πεθάνει μέσα στους αιώνες, καθώς βρίσκονται στον τάφο είναι σε μια “ειρηνική ανάπαυλα πριν από την ανάσταση”. Είναι νεκροί, αλλά αυτός ο θάνατος δεν έχει καμία εξουσία όσον αφορά το μέλλον τους. Ο Ιησούς Χριστός θα έρθει και θα τους πάρει πίσω στη ουράνια πατρίδα. Ο θάνατος είναι απλά ένας σταθμός πριν την αιώνια ζωή.

Ο Θεός υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει για να μας απελευθερώσει από τον αγώνα επιβίωσης της καθημερινότητά αυτής της ζωής. Θα δημιουργήσει έναν νέο κόσμο όπου θα υπάρχει πραγματική υγεία και ευτυχία, δικαιοσύνη και αγάπη, αληθινές σχέσεις, απολαύσεις πέρα από την φαντασία μας, και πάνω από όλα μια προσωπική και οικία σχέση με τον ίδιο τον Θεό. Όταν επιστρέψει θα αναστήσει από τους νεκρούς όλους όσους δέχθηκαν την προσφορά της αγάπης Του, και θα μπορέσουμε να επανενωθούμε για πάντα με τους αγαπημένους μας που επίσης αγαπούσαν τον Ιησού.

Καθώς περιμένουμε την επιστροφή Του θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα και δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουν στην καθημερινή βιοπάλη, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Όταν όλα φαίνονται να καταρρέουν, όταν αισθανόμαστε μόνοι μέσα στον κόσμο, ο Ιησούς Χριστός βρίσκεται ακριβώς εκεί, στο κέντρο όλων αυτών, προσφέροντας προσωπική ειρήνη και ελπίδα για όλους μας. Αν του επιτρέψουμε να επέμβει στη ζωή μας, τότε αμέσως θα αρχίσει να την αναδιαμορφώνει. Στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός μεταμορφώνει τον χαρακτήρα όσων επιλέγουν να Τον ακολουθήσουν, κάνοντάς τον όμοιο με τον χαρακτήρα του Θεού.

Ο Θεός επιθυμεί να έχουμε το καλύτερο στη ζωή μας, γι’ αυτό μας παρέχει την κοινότητα των πιστών όπου μπορούμε να μάθουμε και να ενθαρρυνθούμε μέσα από τις εμπειρίες των άλλων στην πορεία τους με τον Θεό. Επίσης ο καθένας μας έχει ιδιαίτερα χαρίσματα και ταλέντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τους γύρω τους καθώς αναζητούν να γνωρίσουν τον Ιησού καλύτερα.

Ο Θεός μας αγαπάει , και θέλει να περνάμε χρόνο μαζί Του, ένας προς ένα, όπως θα κάναμε με έναν φίλο μας. Θέλει να έχουμε μια στενή προσωπική σχέση μαζί Του καθώς θα επικοινωνούμε μαζί Του μέσω της προσευχής, της ανάγνωσης της Αγίας Γραφής και της συναναστροφής με άλλους πιστούς. Έτσι θα μας δώσει χαρά και παρηγοριά ακόμη και μέσα σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας. Καθώς θα είμαστε κοντά Του θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε καλύτερα το θέλημά Του και την καθοδήγησή Του στην ζωή μας.

Η έβδομη ημέρα (το Σάββατο), είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι αυτής της σχέσης. Διαβάζουμε σε ολόκληρ η την Αγία Γραφή ότι είναι μια ημέρα που την ξεχώρισε ο Θεός για να αφιερωθεί στην επικοινωνία μας μαζί Του, «Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου… για να την αγιάζεις». Το Σάββατο είναι μια ολόκληρη ημέρα για να εμβαθύνουμε τη φιλία μας με το Δ ημιουργό του Σύμπαντος! Μια ημέρα για να είμαστε μαζί, ο Ιησούς με εμάς κι εμείς με τον Ιησού.

Ο Ιησούς Χριστός προσφέρει αιώνια ζωή και μια ζωντανή σχέση με οποιονδήποτε επιθυμεί να την έχει. Δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ φυλών και εθνών. Στα μάτια Του είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι «παιδιά του Βασιλιά»! Όμως δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει μέλος της αιώνιας οικογένειάς Του. Αν κάποιος θελήσει να αφήσει τον Θεό έξω από την ζωή του, είναι ελεύθερος να το πράξει χωρίς να υποστεί καμία αιώνια τιμωρία για την επιλογή του. Αλλά λόγο ακριβώς αυτής της επιλογής δεν θα μπορέσει να γευθεί τις ευλογίες της αιώνιας ζωής που ετοιμάζει ο Θεός για όλους εμάς που διαλέγουμε να ζήσουμε μαζί Του.

Μας αγαπάει αν και κάνουμε σφάλματα, αν και μερικές φορές επιτρέπουμε στις ανθρώπινες αδυναμίες μας να μας κυριεύσουν, ακόμη κι αν επιλέξουμε να Τον απορρίψουμε. Φυσικά η ανιδιοτελής αγάπη Του δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το πως ζούμε, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να να είμαστε «καλοί» για να μας αποδεχθεί. Οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρισκόμαστε, τη στιγμή που μετανιώσουμε για τις αμαρτίες μας και Τον αναγνωρίσουμε ως Κύριο και Σωτήρα μας θα καθαρίσει και θα συγχωρέσει όλες μας τις αμαρτίες. Έπειτα καθώς θα δεχθούμε τις υποσχέσεις Του και θα Του επιτρέψουμε να καθαρίσει κάθε τι που ο Διάβολος έχει φυτέψει στην καρδιά μας, θα μπορέσουμε να βιώσουμε τη αναζωογονητική δύναμη της αγάπης Του. Αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, είναι σαν ένας μεγάλος πόλεμος: από την μια πλευρά υπάρχει ο εχθρός της ψυχής μας και οι επιθυμίες μας που μας τραβάνε προς τις προσωρινές απολαύσεις και την καταστροφή, και από την άλλη μεριά υπάρχει ο Θεός που μας παροτρύνει να δεχτούμε την προσφορά Του για ειρήνη και νόημα στη ζωή μας.

Καθώς παλεύουμε πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε ότι ο Ιησούς Χριστός έχει ήδη νικήσει τον πόλεμο. Είναι θριαμβευτής! Γιορτάζουμε τη νίκη Του καθώς λαμβάνουμε την Θεία Κοινωνία. Ο άρτος που τρώμε συμβολίζει το σώμα του που θυσιάστηκε για χάρη μας, και ο «καρπός της αμπέλου» που πίνουμε συμβολίζει το αίμα Του που χύθηκε για μας. Λαμβάνουμε την Θεία Κοινωνία για να θυμηθούμε ότι η νίκη ανήκει σε Αυτόν και όχι σε μας.

Ο Ιησούς Χριστός μας έδωσε το παράδειγμα της βάπτισης για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως περνάμε από την καταδίκη της αμαρτίας στην νέα ζωή που μας προσφέρει. Η βάπτιση συμβολίζει τον θάνατο του εαυτού μας καθώς βυθιζόμαστε στον υγρό «τάφο», και την ανάσταση μας σε μια νέα ζωή με τον Ιησού καθώς ανεβαίνουμε από το νερό. Ο κάθε ένας μας χρειάζεται να βαπτιστεί μόνο μια φορά στην ζωή του, αλλά ενθυμούμαστε την απόφασή μας καθώς, σύμφωνα με το παράδειγμα του Ιησού, λαμβάνουμε μέρος στο νίψιμο των ποδών κατά την Θεία Κοινωνία.

Καθώς ο Θεός είναι ο δημιουργός μας είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα για το πως να διατηρήσουμε τα θαυμαστά σώματα που μας χάρισε. Για αυτό η Αγία Γραφή δεν περιορίζεται μόνο σε πνευματικά και φιλοσοφικά θέματα αλλά προσφέρει και οδηγίες για το πως πρέπει να τρεφόμαστε, πως πρέπει να είναι οι σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας, σε ποιες διασκεδάσεις να παίρνουμε μέρος, και ακόμη και το πως να χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας. Πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε ότι όταν ο Θεός μας συμβουλεύει να αποφεύγουμε βλαβερές τροφές και ουσίες, όταν μας συμβουλεύει να μην έχουμε σχέσεις εκτός γάμου, ή όταν μας παροτρύνει να προσφέρουμε δέκατα από τα κέρδη μας στο έργο Του, το κάνει για να μας ανταποδώσει πολύ περισσότερες ευλογίες στην ζωή μας και για να μας προφυλάξει από συνήθειες και πράξεις που τελικά θα φέρουν αρρώστια και πόνο στη ζωή μας, ή ακόμη και να μας απομακρύνουν από Αυτόν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Θεός θέλει το καλύτερο για μας.

Αιώνια ζωή, ειρήνη και νόημα στη ζωή μας, μεταμόρφωση του χαρακτήρα μας, ελπίδα. Όλα όσα υπόσχεται ο Θεός είναι δικά μας, επειδή μας τα προσφέρει και μας έχει αποδείξει ότι μπορούμε να Τον εμπιστευόμαστε. Ας δεχθούμε τα δώρα Του και ας γίνουμε ένα ενεργό μέλος της οικογένειάς Του, και Εκείνος με χαρά θα αρχίσει να εκπληρώνει τις υποσχέσεις Του στην ζωή μας.