5. Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

η αγία γραφή Ο Χάρολντ Χιουζ τιμήθηκε πολλές φορές για τη διαπρεπή σταδιοδρομία του ως γερουσιαστής των Η.Π.Α., αλλά εκείνο που είχε γι’ αυτόν μεγαλύτερη σημασία, συνέβη λίγο μετά που παραδόθηκε στο Χριστό. Καθώς μελετούσε μόνος του τη Γραφή στο σπίτι του ένα βραδάκι, αισθάνθηκε ένα σκούντημα στον αγκώνα του. Κοίταξε. Ήταν τα δυο κοριτσάκια του με τις νυχτικιές τους. Κάρφωσε τα μάτια του επάνω τους. Είχαν αλλάξει τόσο πολύ, και αυτός τα είχε στερηθεί τόσο καιρό στην περίοδο της άκαρπης πάλης του με το αλκοόλ!

Τότε η Καρολίνα, η μικρότερη, είπε: «Μπαμπά, ήρθαμε να σε φιλήσουμε και να σου πούμε καληνύχτα.»

Τα μάτια του πατέρα θόλωσαν. Είχε περάσει τόσος καιρός από τότε που τα παιδιά τον αγκάλιαζαν! Τώρα τα όμορφα ματάκια τους δεν έδειχναν φόβο. Ο μπαμπάς επιτέλους είχε γυρίσει στο σπίτι!

Ο Ιησούς πραγματικά δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους. Αφαιρεί τις πιο απελπισμένες καταστάσεις και δίνει νέο ξεκίνημα (Ρωμαίους [ς΄] 6:23).

Ο Σωτήρας επιθυμεί για τον καθένα μας να γυρίσει επιτέλους στο σπίτι. Έχεις δεχθεί τη γεμάτη αγάπη πρόσκληση του Χριστού; Να δεχθείς τη συγχώρηση και την εξάγνιση από το Θεό. Είναι τόσο απλό και συνάμα βαθύ, όσο να ανοίξεις τα χέρια σου σε ένα παιδικό αγκάλιασμα.

Αν ακόμη δε στηρίχθηκες στο Χριστό ως τον προσωπικό Σωτήρα σου, μπορείς να το κάνεις τώρα αμέσως με μια προσευχή σαν αυτή:

«Πατέρα, λυπάμαι για την παλιά αμαρτωλή ζωή μου. Ευχαριστώ που έστειλες τον Υιόν Σου σε αυτόν τον κόσμο να πεθάνει στη θέση μου. Ιησού, Σε παρακαλώ συγχώρησε τις αμαρτίες μου και έλα στη ζωή μου να με σώσεις. Επιθυμώ μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή – θέλω να αναγεννηθώ. Και ακόμη περισσότερο: θέλω να δημιουργήσω μαζί Σου μια καθημερινή σχέση. Ευχαριστώ που μπορείς να επιτελέσεις μέσα μου αυτό το θαύμα. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.»

Κάνε αυτή τη θαυμάσια ανακάλυψη: όταν εμείς κάνουμε το βήμα προς Αυτόν, ο Ιησούς μας σώζει.