Η ζωή μου ενδιαφέρει το Θεό;
Ευρετήριο Άρθρου
Η ζωή μου ενδιαφέρει το Θεό;
Έξι ημέρες για να κτίσει τον κόσμο μας
Ο πονηρός ήρθε σε έναν τέλειο κόσμο
Ποιος είναι ο διάβολος που μόλυνε τον κόσμο μας με την αμαρτία;
Ο Θεός δημιούργησε τον πονηρό;
Γιατί ο διάβολος αμάρτησε;
Ποιος είναι υπεύθυνος για την αμαρτία;
Ο Σταυρός καθιστά εφικτή την εξάλειψη της αμαρτίας
Όλες οι Σελίδες

Μερικά πρωινά ο κόσμος μοιάζει παράδεισος. Ξυπνάς, παίρνεις αναπνοή μπροστά στο παράθυρο και βλέπεις τις χρυσές ακτίνες να χρωματίζουν τα δέντρα. Μερικές φορές η ζωή φαίνεται τόσο πολύτιμη: το πρόσωπο ενός αγαπημένου φίλου καθώς σε χαιρετάει, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεσή σου, η απρόσμενη τρυφερότητα ενός μικρού παιδιού.

Άλλο πρωινό πάλι ο κόσμος φαίνεται σαν ένας φρικτός τόπος. Σε ταρακουνάνε οι τίτλοι της εφημερίδας που κραυγάζουν για μια ακόμη βομβιστική ενέργεια η οποία ακρωτηρίασε ή τύφλωσε ένα παιδάκι, ακόμη ένα φονικό επεισόδιο με το δέκατο θύμα του, ακόμη μια πείνα ή ένας πόλεμος ή ένας σεισμός. Υπάρχουν στιγμές που τίποτε πια δεν κάνει εντύπωση, τίποτε δε φαίνεται δίκαιο. Ακούς για νεαρούς ιεραποστόλους που φονεύθηκαν από ιθαγενείς, ενώ παράλληλα μαθαίνεις ότι τα αφεντικά της μαφίας καλοπερνούν με τα εγγόνια τους σε πολυτελείς βίλες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι νόημα μπορούμε να βγάλουμε από τον θαυμάσιο και συνάμα τρομερό κόσμο μας; Ο Θεός έχει κάποιο σκοπό γι’ αυτόν; Γιατί είμαστε εδώ; Η ζωή μου ενδιαφέρει πραγματικά το Θεό ή είμαι απλώς το ελάχιστο γρανάζι σε κάποια τεράστια κοσμική μηχανή;

 

1. Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός, ο Αρχιτέκτονας και Σχεδιαστής όλων όσα υπάρχουν, από τα αστρικά συστήματα μέχρι τα φτερά της πεταλούδας.

Πόσον καιρό διέθεσε ο Θεός για να επιτελέσει αυτό το μεγαλειώδες θαύμα της δημιουργίας;

«Με τον λόγον του Κυρίου έγειναν οι ουρανοί, και διά της πνοής του στόματος αυτού πάσα η στρατιά αυτών . . . Διότι αυτός είπε, και έγεινεν. αυτός προσέταξε, και εστερεώθη.» Ψαλμοί [λγ΄] 33:6-9.

Ο Θεός απλώς μίλησε, και τα ηλεκτρόνια, τα πρωτόνια, τα νετρόνια συγκεντρώνονται να υπακούσουν στο θέλημά Του. Είναι πρόδηλο ότι ο Θεός δε χρειάσθηκε μακρόχρονη περίοδο για να επιτελέσει τις προθέσεις Του. Περιορίζουμε τη δύναμή Του αν πούμε ότι απαιτήθηκαν εκατομμύρια χρόνια για να επιφέρει την εξέλιξη του κόσμου ή των δημιουργημάτων επάνω σε αυτόν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο, αν το κρίνει, ή να ενεργήσει χωρίς αυτόν.

  

Δωρεάν ημερολόγιο

Δωρεάν ημερολόγιο 2018

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el