Μπορούμε να πιστέψουμε στο Θεό;
Γνώρισε τον Ιησού Χριστό - Βιβλικές μελέτες
Ευρετήριο Άρθρου
1. Μπορούμε να πιστέψουμε στο Θεό; 2. Κάθετι κατασκευασμένο έχει έναν κατασκευαστή
3. Ο Θεός έρχεται σε προσωπική σχέση με τους ανθρώπους 4. Τί είδους Θεός είναι; Στη Γραφή ο Θεός μας λέγει ποιος είναι και τι είδους Θεός είναι
5. Πως ο Ιησούς αποκαλύπτει με τι μοιάζει ο Θεός
Όλες οι Σελίδες

Bookmark and Share

Ο Δημήτρης ρώτησε κάποτε έναν άθεο αν ποτέ είχε παλέψει, έστω και για λίγα λεπτά, με τη σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει Θεός. «Και βέβαια» είπε ο άθεος προς έκπληξη του Δημήτρη.

«Χρόνια πριν, όταν είχε γεννηθεί το πρώτο μας παιδί, σχεδόν πίστεψα στο Θεό.

Καθώς έβλεπα αυτή τη μικροσκοπική αλλά τέλεια ανθρώπινη ύπαρξη στην κούνια, καθώς παρατηρούσα αυτά τα λεπτά, εύθραυστα δαχτυλάκια και έβλεπα τα μικρά ματάκια που ξεκινούσαν να διερευνήσουν τον περίγυρο, πέρασα μια περίοδο πολλών μηνών κατά την οποία είχα σταματήσει να είμαι άθεος. Βλέποντας αυτό το παιδάκι, σχεδόν είχα πεισθεί ότι υπάρχει Θεός.

1. ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ

Ο σχεδιασμός του ανθρώπινου σώματος απαιτεί ένα σχεδιαστή.

Έχεις ποτέ αναλογισθεί όλα όσα εμπεριέχονται στην απλή πράξη ενός βλέμματος; Οι επιστήμονες λένε ότι ο κερατοειδής χιτώνας και ο φακός του ματιού κάνουν να φαίνεται ακόμη και η πιο προηγμένη φωτογραφική μηχανή σαν παιδικό παιχνίδι. Οι μικροσκοπικοί μοχλοί και κώνοι στο μάτι μεταβάλλουν το φως σε ηλεκτροχημικές ωθήσεις μέσα από μια διαδικασία που δεν μπορεί να αναπαράγει και το πιο περίπλοκο εργαστήριο. Και τα εγκεφαλικά κύτταρα μετατρέπουν αυτές τις ηλεκτρικές ωθήσεις στο θαύμα της αντίληψης - κάτι που και ένας υπολογιστής υψηλής τεχνολογίας δεν μπορεί να το επιτύχει.

Μηχανική, χημεία, επεξεργασία πληροφοριών - όλα εμπεριέχονται σε ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Ο Κάρολος Δαρβίνος κάποτε δήλωσε ότι αρρώστησε στη σκέψη πώς η ανθρώπινη όραση μπορεί να παραχθεί με φυσική επιλογή. Και να, γιατί.

Το ανθρώπινο μάτι δε θα μπορούσε να εξελιχθεί μέσα από μακροχρόνιες περιόδους, επειδή θα ήταν απολύτως άχρηστο αν δεν ήταν πλήρες. Οι φακοί που εστιάζουν το φως, θα ήταν άχρηστοι χωρίς τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ο οποίος αισθάνεται το φως. Και το λαμβανόμενο φως δε θα εξυπηρετούσε σε τίποτε χωρίς τις νευρικές ίνες που μεταφέρουν τα σήματα στον εγκέφαλο.

Η όραση περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα οργάνων - όλα αλληλένδετα, λεπτομερώς σχεδιασμένα. Η ίδια αρχή ισχύει για ολόκληρο το σώμα. Οι πνεύμονες και η καρδιά, τα νεύρα και οι μυς, όλα επιτελούν απίστευτα περίπλοκες εργασίες οι οποίες εξαρτώνται από άλλες εξίσου περίπλοκες εργασίες.

Να, γιατί ο ψαλμωδός μιλώντας για τον Ποιητή του αναφωνεί:

«Θέλω σε υμνεί, διότι φοβερώς και θαυμασίως επλάσθην. θαυμάσια είναι τα έργα σου. και η ψυχή μου κάλλιστα γνωρίζει τούτο.» Ψαλμοί [ρλθ΄] 139:14.

Δε χρειάζεται να πάμε μακριά για να βρούμε τα έργα του Δημιουργού. Το ίδιο το σώμα μας μιλάει για έναν απείρως επιδέξιο Σχεδιαστή.

Αν έπρεπε να σημειώσεις δέκα κέρματα από το ένα μέχρι το δέκα, να τα ρίξεις στην τσέπη σου, να τα ανακατέψεις και έπειτα να τα βγάζεις το ένα μετά το άλλο, ποια ήταν η πιθανότητα να ακολουθήσεις την ίδια αριθμητική σειρά; Ο νόμος των πιθανοτήτων δίνει μόνο μια περίπτωση στα δέκα δισεκατομμύρια να βγάλεις τα κέρματα με τη σειρά από το ένα μέχρι το δέκα.

Τώρα λάβε υπόψη τις πιθανότητες για το στομάχι, το μυαλό, την καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρτηρίες, τις φλέβες, τα νεφρά, τα αυτιά, τα μάτια και τα δόντια, όλα να διαμορφώνονται μαζί και να αρχίσουν να λειτουργούν στην ίδια στιγμή του χρόνου.

Ποια είναι η πιο λογική εξήγηση για το σχεδιασμό του ανθρώπινου σώματος;

«Και είπεν ο Θεός, Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημών, καθ’ ομοίωσιν ημών. . . Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα εαυτού . κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν. άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.» Γένεσις [α΄] 1:26,27.

Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα δε βρέθηκαν τυχαία. Η Γραφή βεβαιώνει ότι ο Θεός μάς σχεδίασε κατά την εικόνα Του. Αυτός είναι η μεγάλη Μηχανική Διάνοια που μας συνέλαβε στη σκέψη Του και μας έφερε σε ύπαρξη.

 

Πες μας τη γνώμη σου
Επιστροφή στην ενότητα Βιβλικές μελέτες
Επιστροφή στην ενότητα Γνώρισε τον Ιησού Χριστό
Επιστροφή στην Κεντρική-Αποκάλυψη net
Επιστροφή στην Αρχική

Bookmark and Share

 

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el