Βιβλικές μελέτες
Σχετικά με το μέλλον σου

Οι γιατροί Πατρικία και Δαβίδ Μράζεκ γνώρισαν μεγάλο σπαραγμό στη δουλειά τους. Ως ειδικοί παιδίατροι στο Εθνικό Ισραηλινό Κέντρο Ανοσολογίας και Πνευμονολογίας είχαν να κάνουν με πολλά άρρωστα παιδιά. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι μερικά παιδιά μπόρεσαν να συνέλθουν γρηγορότερα από αυτή την ψυχολογική καταστροφή, ενώ άλλα συντρίβονταν ψυχικά. Γιατί; Γιατί, επί παραδείγματι ένα παιδί από φτωχογειτονιά καταλήγει στα ναρκωτικά, ενώ ένα άλλο πηγαίνει στο κολέγιο; Γιατί κάποια κακοποιημένα παιδιά με τη σειρά τους κακοποιούν παιδιά, ενώ άλλα γίνονται καλοί γονείς;

Περισσότερα...
 
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

χέρι με στυλό Γράμματα από σπουδαστές μας μιας παλαιότερης σειράς μαθημάτων, πραγματικά θα σας δώσουν χαρά.

Κάνετε ένα υπέροχο έργο με ανθρώπους τους οποίους είχα ξεγράψει ως άπιστους και χαμένους (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Βοηθήσατε ένα φίλο να βρει το δρόμο του έξω από τα ναρκωτικά, βοηθήσατε μια άλλη φίλη να βρει το δρόμο της μακριά από μια φαινομενικά άσκοπη ζωή (ήταν αθεΐστρια και περήφανη γι’ αυτό). Αν και εγώ δεν ήμουν αθεϊστής, δε φανταζόμουν ότι η επικοινωνία με το Θεό θα γινόταν μέσο του Ιησού Χριστού. Αλλά Τον βρήκα και ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ.

Αυτοί οι νέοι βρήκαν το δρόμο για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - τον Ιησού! Έκαναν τη σπουδαιότερη ανακάλυψη γιατί, ενώ είναι τρομερή η εμπειρία της απώλειας, είναι φανταστική η εμπειρία της σωτηρίας.

Περισσότερα...
 
Γέφυρα για μια ικανοποιητική ζωή

Φοίνικες Βρήκαν το σκελετό του δίπλα σε ένα πρόχειρο στέγαστρο σε κάποιο ερημικό νησί στα ανοιχτά του Ατλαντικού. Ο ανώνυμος ναυτικός κράτησε ένα ημερολόγιο στο οποίο περιέγραφε την τετράμηνη δοκιμασία του. Θα είχε εγκαταλειφθεί στο νησί Ανάληψη από τον ολλανδικό στόλο το 1725 για κάποιο έγκλημα που δεν αναφέρεται. Γρήγορα κατέληξε να πίνει αίμα από χελώνες για να σβήνει την αφόρητη δίψα του. Τα σωματικά βάσανα του ανθρώπου ήταν έντονα, αλλά στο ημερολόγιό του ξεχωρίζει ένα μεγαλύτερο βάσανο - η ενοχή που τον τσάκιζε.

Περισσότερα...
 
Ένα σχέδιο για τη ζωή σου

Αφού τελείωσε την ομιλία του ένας ιεροκήρυκας με θέμα «Γιατί πιστεύω στον Ιησού», τον επισκέφθηκε κάποιος νέος στο γραφείο του και του είπε: «Η ομιλία σας σήμερα το βράδυ ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά ό,τι είπατε για τον Ιησού Χριστό, το αποδείξατε μόνο από τη Γραφή σας. Πείτε μου, αν ο Ιησούς πραγματικά έζησε σε αυτή τη γη, γιατί η ιστορία δεν Τον αναφέρει;»

«Αυτή είναι μια σωστή ερώτηση», απάντησε ο ιεροκήρυκας, καθώς γύρισε και κατέβασε αρκετά βιβλία, και συνέχισε: «Και βέβαια η ιστορία μιλάει για τον Ιησού Χριστό.» «Αυτό θα ήθελα να το διαπιστώσω μόνος μου», απάντησε ο νέος.

Περισσότερα...
 
Η ζωή μου ενδιαφέρει το Θεό;

Μερικά πρωινά ο κόσμος μοιάζει παράδεισος. Ξυπνάς, παίρνεις αναπνοή μπροστά στο παράθυρο και βλέπεις τις χρυσές ακτίνες να χρωματίζουν τα δέντρα. Μερικές φορές η ζωή φαίνεται τόσο πολύτιμη: το πρόσωπο ενός αγαπημένου φίλου καθώς σε χαιρετάει, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεσή σου, η απρόσμενη τρυφερότητα ενός μικρού παιδιού.

Άλλο πρωινό πάλι ο κόσμος φαίνεται σαν ένας φρικτός τόπος. Σε ταρακουνάνε οι τίτλοι της εφημερίδας που κραυγάζουν για μια ακόμη βομβιστική ενέργεια η οποία ακρωτηρίασε ή τύφλωσε ένα παιδάκι, ακόμη ένα φονικό επεισόδιο με το δέκατο θύμα του, ακόμη μια πείνα ή ένας πόλεμος ή ένας σεισμός. Υπάρχουν στιγμές που τίποτε πια δεν κάνει εντύπωση, τίποτε δε φαίνεται δίκαιο. Ακούς για νεαρούς ιεραποστόλους που φονεύθηκαν από ιθαγενείς, ενώ παράλληλα μαθαίνεις ότι τα αφεντικά της μαφίας καλοπερνούν με τα εγγόνια τους σε πολυτελείς βίλες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι νόημα μπορούμε να βγάλουμε από τον θαυμάσιο και συνάμα τρομερό κόσμο μας; Ο Θεός έχει κάποιο σκοπό γι’ αυτόν; Γιατί είμαστε εδώ; Η ζωή μου ενδιαφέρει πραγματικά το Θεό ή είμαι απλώς το ελάχιστο γρανάζι σε κάποια τεράστια κοσμική μηχανή;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el