Γνώρισε τον Ιησού Χριστό
Το ταξίδι των Μάγων

Το ταξίδι των Μάγων

Λίγα γνωρίζουμε για τους Μάγους που προσκύνησαν τον νεογέννητο Χριστό. Στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε μια εικόνα για το ποιοι ήταν. Δεν αναφέρετε πόσοι ήταν, από πού προέρχονταν, πότε ήρθαν ούτε καν τα ονόματά τους. Μόνο μέσω της χριστιανικής παράδοσης μαθαίνουμε ότι οι μάγοι, οι πρώτοι αναζητητές του Σωτήρα μας, πιθανά ήταν τρεις και ονομάζονταν Μελχιώρ, Βαλτασάρ και Γασπάρ. Ίσως σήμερα μας φαίνεται παράλογο ότι Μάγοι ταξίδεψαν για να προσκυνήσουν τον Θεό. Θα ήταν πιο σωστό να τους ονομάζουμε σοφούς γιατί δεν ήταν μάγοι με την σημερινή σημασία της λέξης.

Περισσότερα...
 
Μια προσωπική σχέση με τον Θεό

Μια προσωπική σχέση με τον Θεό

Το πιο συγκλονιστικό πράγμα που υπάρχει σε αυτή τη ζωή είναι το να έχει κάποιος μια προσωπική σχέση με τον Ζώντα Θεό.

Ο Ενώχ και ο προφήτης Ηλίας, εξαιτίας αυτής της στενής επικοινωνίας τους με τον Κύριο, απλά μετατέθηκαν από τη ζωή επί Γης στην Αιωνιότητα, χωρίς να περάσουν την πόρτα του θανάτου.

Περισσότερα...
 
Σχετικά με το μέλλον σου

Οι γιατροί Πατρικία και Δαβίδ Μράζεκ γνώρισαν μεγάλο σπαραγμό στη δουλειά τους. Ως ειδικοί παιδίατροι στο Εθνικό Ισραηλινό Κέντρο Ανοσολογίας και Πνευμονολογίας είχαν να κάνουν με πολλά άρρωστα παιδιά. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι μερικά παιδιά μπόρεσαν να συνέλθουν γρηγορότερα από αυτή την ψυχολογική καταστροφή, ενώ άλλα συντρίβονταν ψυχικά. Γιατί; Γιατί, επί παραδείγματι ένα παιδί από φτωχογειτονιά καταλήγει στα ναρκωτικά, ενώ ένα άλλο πηγαίνει στο κολέγιο; Γιατί κάποια κακοποιημένα παιδιά με τη σειρά τους κακοποιούν παιδιά, ενώ άλλα γίνονται καλοί γονείς;

Περισσότερα...
 
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

χέρι με στυλό Γράμματα από σπουδαστές μας μιας παλαιότερης σειράς μαθημάτων, πραγματικά θα σας δώσουν χαρά.

Κάνετε ένα υπέροχο έργο με ανθρώπους τους οποίους είχα ξεγράψει ως άπιστους και χαμένους (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Βοηθήσατε ένα φίλο να βρει το δρόμο του έξω από τα ναρκωτικά, βοηθήσατε μια άλλη φίλη να βρει το δρόμο της μακριά από μια φαινομενικά άσκοπη ζωή (ήταν αθεΐστρια και περήφανη γι’ αυτό). Αν και εγώ δεν ήμουν αθεϊστής, δε φανταζόμουν ότι η επικοινωνία με το Θεό θα γινόταν μέσο του Ιησού Χριστού. Αλλά Τον βρήκα και ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ.

Αυτοί οι νέοι βρήκαν το δρόμο για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - τον Ιησού! Έκαναν τη σπουδαιότερη ανακάλυψη γιατί, ενώ είναι τρομερή η εμπειρία της απώλειας, είναι φανταστική η εμπειρία της σωτηρίας.

Περισσότερα...
 
Γέφυρα για μια ικανοποιητική ζωή

Φοίνικες Βρήκαν το σκελετό του δίπλα σε ένα πρόχειρο στέγαστρο σε κάποιο ερημικό νησί στα ανοιχτά του Ατλαντικού. Ο ανώνυμος ναυτικός κράτησε ένα ημερολόγιο στο οποίο περιέγραφε την τετράμηνη δοκιμασία του. Θα είχε εγκαταλειφθεί στο νησί Ανάληψη από τον ολλανδικό στόλο το 1725 για κάποιο έγκλημα που δεν αναφέρεται. Γρήγορα κατέληξε να πίνει αίμα από χελώνες για να σβήνει την αφόρητη δίψα του. Τα σωματικά βάσανα του ανθρώπου ήταν έντονα, αλλά στο ημερολόγιό του ξεχωρίζει ένα μεγαλύτερο βάσανο - η ενοχή που τον τσάκιζε.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el