Χριστιανική πρακτική
Η περισσεία της χαράς αυτών,…

Βοηθώντας   άλλους

«Η περισσεία της χαράς αυτών, ενώ εδοκίμαζον μεγάλην θλίψιν, και η βαθεία πτωχεία αυτών ανέδειξαν εκ περισσού τον πλούτον της ελευθερότητος αυτών» (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄, 8:2).  Ο Απ. Παύλος θεωρεί άξια μίμησης μία τέτοια συμπεριφορά, όχι μόνο λόγω της πρακτικής εκδήλωσης της αγάπης, αλλά κυρίως λόγω του πνεύματος που υπήρχε στις καρδιές τους, πνεύμα ελεύθερο από κάθε εξωτερικό καταναγκασμό ή ύπουλη ιδιοτέλεια.

Περισσότερα...
 
Και παν ό,τι αν πράττητε εν λόγω ή εν έργω…

Και παν ό,τι αν πράττητε εν λόγω ή εν έργω…

«Και παν ό,τι αν πράττητε εν λόγω ή εν έργω, πάντα εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού πράττετε, ευχαριστούντες δι’ αυτού τον Θεόν και Πατέρα». (Επιστολή προς Κολοσσαείς, 3:17).

Περισσότερα...
 
Η γλυκεία απόκρισις καταπραΰνει θυμόν∙ αλλ’ ο λυπηρός λόγος διεγείρει οργήν

Η γλυκεία απόκρισις καταπραΰνει θυμόν∙ αλλ’ ο λυπηρός λόγος διεγείρει οργήν

«Η γλυκεία απόκρισις καταπραΰνει θυμόν∙ αλλ’ ο λυπηρός λόγος διεγείρει οργήν». (Παροιμίες, 15:1).

Η σημερινή περικοπή ξετυλίγει στον αναγνώστη μία άγια αλήθεια, που δεν αποτελεί μόνο ένα χρυσό κανόνα χριστιανικής συμπεριφοράς, αλλά ταυτόχρονα και μία αλάνθαστη οδό, μέσω της οποίας οικοδομούνται ανθρώπινες σχέσεις βασισμένες στα ακλόνητα θεμέλια της υπομονής, της συγκατάβασης, της κατανόησης. Αν η συμβουλή αυτή διαβαστεί επιδερμικά, φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με την καθημερινότητά μας. Η κοσμική σοφία εξεγείρεται και μπορεί να αντιπαραβάλλει το εξής σκεπτικό, που τόσο συχνά το ακούμε και το ζούμε στους διάφορους τομείς της ζωής: ‘είναι ανόητο να συμπεριφερθείς με καλοσύνη. Θα σε αδικήσουν, θα σε εξουθενώσουν, θα πατήσουν πάνω από σένα, προκειμένου να πετύχουν’. Σε όλες αυτές τις προτροπές, υπάρχει μια φαινομενική ‘εξυπνάδα’, η οποία, όμως, όταν συγκριθεί με τη Θεϊκή Σοφία, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. 

Περισσότερα...
 
Το μυστικό της επιτυχίας

«ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος, που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών, και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε, και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθησε, αλλά, στον νόμο τού Κυρίου είναι το θέλημά του, και στον νόμο του μελετάει ημέρα και νύχτα. Και θα είναι σαν δέντρο φυτεμένο κοντά στα ρυάκια των νερών, το οποίο δίνει τον καρπό του στον καιρό του, και το φύλλο του δεν μαραίνεται, και όλα, όσα αν πράττει, θα ευοδωθούν.» (Ψαλμός 1:1-3).

Όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Στο γάμο μας, στην οικογένεια, στην επαγγελματική ζωή, στο πανεπιστήμιο, στην κοινωνική ζωή. Υπάρχει μήπως κάποια συνταγή επιτυχίας; Υπάρχει κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε; Να δώσει νόημα σε ότι κάνουμε;

Περισσότερα...
 
Νηστεία

ΝηστείαΠλησιάζει το Πάσχα και όσοι παίρνουν την θρησκεία στα σοβαρά σκέφτονται από τώρα τη νηστεία της Σαρακοστής. Τα μαγαζιά έχουν αρχίσει να βάζουν στη βιτρίνα τους νηστίσιμα φαγητά. Μάλιστα, τα νηστίσιμα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή οπότε τα βρίσκουμε σε αρκετά μαγαζιά όλο το χρόνο. Γιατί όμως νηστεύουμε; Είναι απλά κάτι το εθιμοτυπικό; Μήπως πρέπει να εξευμενίσουμε τον Θεό; Για να βρούμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, φυσικά θα εξετάσουμε τι μας διδάσκει η Αγία Γραφή.

Περισσότερα...
 


Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el