Προφητείες
Προφητείες που εκπλήρωσε ο Χριστός

Ως Χριστιανοί πιστεύουμε ότι η Αγία Γραφή είναι ο εμπνευσμένος Λόγος του Θεού. Μπορούμε όμως να αποδείξουμε αυτό τον ισχυρισμό; Η λέξη «αποδείξουμε» βέβαια είναι κάπως παρακινδυνευμένη. Κάτι που ο ένας θεωρεί «απόδειξη» ο άλλος μπορεί να απορρίπτει. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δείχνει ότι η Αγία Γραφή έχει θεϊκή προέλευση. Και αυτό το στοιχείο είναι οι πάμπολλες προφητείες που εκπληρώθηκαν.

Τι εννοώ; Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει. Ο καθένας μπορεί να κάνει προβλέψεις. Το αν θα βγουν όμως αληθινές, είναι θέμα τύχης. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ακρίβεια, ούτε τα μέντιουμ, ούτε οι αστρολόγοι, ούτε οι λογής λογής μελλοντολόγοι. Αν οι προβλέψεις τους βγαίνουν μερικές φορές αληθινές, είναι επειδή βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του πιθανού.

Περισσότερα...
 
Η πιο εντυπωσιακή προφητεία για τον Χριστό - Δανιήλ 9:24-27

Η Αγία Γραφή περιέχει δεκάδες προφητείες που εκπληρώθηκαν στη ζωή του Χριστού. Ίσως η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που διαβάζουμε στον Δανιήλ 9:24-27. Παραθέτουμε τα εδάφια. Καθώς διαβάζουμε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο προφήτης Δανιήλ έγραψε την συγκεκριμένη προφητεία περίπου το 539 π.Χ.

Περισσότερα...
 
Οι 1260 ημέρες του Δανιήλ και της Αποκάλυψης

Τα βιβλία του Δανιήλ και της Αποκάλυψης είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο εντυπωσιακά προφητικά βιβλία. Οι προφητείες τους αποκαλύπτουν τον ρου της ιστορίας από την εποχή του προφήτη Δανιήλ μέχρι και την συντέλεια του κόσμου και ακόμη παραπέρα. Οι προφητείες σε πρώτη ανάγνωση φαντάζουν δυσνόητες οπότε καλό είναι να βάλουμε γερά θεμέλια με μερικές από τις πιο βασικές προφητείες για να έχουμε ένα σταθερό υπόβαθρο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις πιο δύσκολες. Ας αρχίσουμε λοιπόν με την προφητεία του Δανιήλ β’ που είναι και η πιο βασική.

Περισσότερα...
 
Ο επικείμενος ερχομός του Χριστού

Ο επικείμενος ερχομός του Χριστού

Έξι γεγονότα που πρέπει να γνωρίζεις για την δεύτερα παρουσία του Χριστού.

Περισσότερα...
 
Πώς θα είναι ο Αντίχριστος;

Πώς θα είναι ο Αντίχριστος;

Όταν ήμουν στο Λύκειο, εργαζόμουν για ένα διάστημα σε ένα τυπογραφείο. Ο διευθυντής εκεί, αρέσκονταν ιδιαίτερα να διηγείται ένα ανέκδοτο για τον μεγαλύτερο παραχαράκτη του κόσμου. Υποτίθεται πως αυτός ο πλαστογράφος, είχε φτιάξει το τέλειο αντίγραφο ενός χαρτονομίσματος “9 ευρώ!” εκτός από το γεγονός πως ήταν γύρω στο ένα εκατοστό πιο μακρύ. Ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου, “έλιωνε” στα γέλια κάθε φορά που έλεγε την ιστορία, κι έτσι μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση.

Κάθε φορά που εμφανίζεται το θέμα του αντίχριστου, θυμάμαι αυτ ό το ανέκδοτο γιατί ο αντίχριστος είναι ο μεγάλος παραχαράκτης.

Περισσότερα...
 


Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el