Η Αγία Γραφή
Αγία Γραφή: Υπάρχουν αντιφάσεις;

Αγία Γραφή: Υπάρχουν αντιφάσεις;

Αρχικά, όσον αφορά τις γενεαλογίες και τις χρονολογίες που υπάρχουν στη Αγία Γραφή ας αναλογιστούμε αν θα έπρεπε να τις θεωρήσουμε απλά ενδιαφέροντες, αντί για κρίσιμα στοιχεία που θα πρέπει να έχουν ένα υψηλό επίπεδο ακρίβειας, υψηλότερο από αυτό που είναι εμφανές στην ίδια την Αγία Γραφή.

Ναι, υπάρχουν αντιφάσεις στην Αγία Γραφή, όπως σε συγκεκριμένους αριθμούς, σε γεγονότα μέσα σε ιστορίες αλλά και στα λόγια του Ιησού. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά.

Περισσότερα...
 
Πληροφορίες για την Αγία Γραφή

H Αγία Γραφή είναι μια βιβλιοθήκη 66 βιβλίων, που έχουν γραφτεί από 44 συγγραφείς στη διάρκεια 1500 ετών. Τα 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκαν από το 1400-400 π.Χ. και τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν από το 50-100 μ.Χ.

Περισσότερα...
 
Είναι η Αγία Γραφή αληθινή;

Το γεγονός ότι έχουν εκπληρωθεί πολλές προφητείες της που περιγράφονται στις σελίδες της αυξάνει την πίστη μας στην Αγία Γραφή. Καθώς μελετάμε την παγκόσμια ιστορία υπό το φως αυτών των προφητειών αυξάνεται η πεποίθηση μας για την αυθεντικότητά της.

Περισσότερα...
 
Αγία Γραφή, Βίβλος, Ευαγγέλιο – Ένα Βιβλίο Διαφορετικό

Πόσα θα έδινες για ένα καλό βιβλίο; 10 ευρώ; 20 ευρώ; 100 ευρώ; Σίγουρα όχι παραπάνω. Υπάρχει όμως ένα βιβλίο για το οποίο άνθρωποι πλήρωσαν πολύ περισσότερα, πλήρωσαν το ύψιστο τίμημα, τη ζωή τους! Ακούγεται απίστευτο; Και όμως είναι αληθινό.

Περισσότερα...
 
Αγία Γραφή – Απίστευτη Αρμονία

Υπάρχει ένα ρητό, «πέντε Έλληνες, έξι αρχηγοί».  Ή αλλιώς, «πέντε Έλληνες, έξι γνώμες».  Παρόμοια ρητά υπάρχουν και σε άλλες χώρες.  Ποιό το νόημα;  Απλά, ότι εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να είμαστε διαφορετικοί, να έχει ο καθένας τις δικές του απόψεις.  «Πως σου άρεσε η ταινία;»  «Φοβερή», μπορεί να πει ο ένας.  «Χάλια», μπορεί να πει ο άλλος.  Μα καλά, και οι δύο την ίδια ταινία δεν είδαν;  Ναι, αλλά οι απόψεις συχνά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές.  Αντίθετα με την ανθρώπινη αυτή τάση, η Αγία Γραφή παρουσιάζει μια απίστευτη ενότητα, μια απίστευτη αρμονία.  Το μήνυμα της διακατέχεται από αρμονία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. «Ε, εύκολο πράγμα, αυτός που την έγραψε ήταν έξυπνος άνθρωπος» μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el