Επίκαιρα
Αντιρρησίας συνείδησης

Αντιρρησίας συνείδησης

Η επίθεση των Γιαπωνέζων είχε ξαφνιάσει τον αμερικανικό στρατό. Σφαίρες και οβίδες πετάγονταν από παντού, και η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από φωτιά και καπνό. Ο εχθρός αντεπιτίθονταν και η μάχη γινόταν σώμα με σώμα.

Μία απελπισμένη εντολή ακούστηκε πάνω από την βοή της μάχης, “Οπισθοχώρηση!”. Ενώ οι Αμερικάνοι στρατιώτες προσπαθούσαν να οπισθοχωρήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, ένας έτρεχε προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τον εχθρό, ανταποκρινόμενος στις κραυγές των τραυματιών. Μετέφερε τραυματίες από το πεδίο της μάχης που βομβαρδιζόταν συνεχώς. Παρά τον κίνδυνο που διέτρεχε, τους κατέβαζε έναν, έναν από τον γκρεμό. Η στολή του είχε ποτίσει από το αίμα τους. Αλλά αυτό δεν εμπόδιζε το Desmond Doss να συνεχίζει να σώζει τραυματίες.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Αγάπης ή τυχαία συγκυρία; (2)

Το ταξίδι των Μάγων

«Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας. Επειδή, ό, τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό, είναι φανερό μέσα τους∙ για τον λόγο ότι, ο Θεός το φανέρωσε σ’ αυτούς. Δεδομένου ότι, τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή της κτίσης του κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων του, και η αιώνια δύναμή του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Αγάπης ή τυχαία συγκυρία; (1)

δημιουργία

«Επειδή, εσύ μόρφωσες τα νεφρά μου∙ με περιτύλιξες μέσα στην κοιλιά της μητέρας μου. Θα σε υμνώ, επειδή πλάστηκα με φοβερό και θαυμάσιο τρόπο∙ τα έργα σου είναι θαυμάσια∙ και η ψυχή μου το γνωρίζει αυτό πολύ καλά». (Ψαλμός 139:13,14).

Μελέτησε τον ψαλμό 139. Θα γεμίσει η ψυχή σου δέος και θα ευλογηθείς βαθιά,  γιατί μελετάς ένα κείμενο δοξολογίας, ευγνωμοσύνης και διακήρυξης πίστης στον Έναν, Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό. Πρόκειται για έναν ψαλμό που με μία θαυμάσια δομή υμνεί την ένδοξη Φύση του Θεού. Σε κάθε εδάφιο υψώνεται το ασύγκριτο Μεγαλείο Του σε σχέση με τη Σοφία Του, τη Παντογνωσία του για την πιο κρυφη σκέψη της ψυχής σου, την Εξουσία Του να καθαρίσει τη ζωή σου από την αμαρτία και να αποκαλύψει τα έργα του σκότους, αλλά και την Παντοδυναμία Του σε σχέση με το Γεγονός της Δημιουργίας σου.

Περισσότερα...
 
Παράξενες μέρες

παράξενες μέρες

Παράξενες μέρες μας έχουν γονατίσει
Πάνε να καταστρέψουν
τις πρόσκαιρες χαρές μας.
Να συνεχίσουμε να παίζουμε
ή να βρούμε μια νέα πόλη.

Περισσότερα...
 
Πολιτική ουσίας (5ο μέρος)

Πολιτική ουσίας (5ο μέρος)

Σας διαβεβαιώνω, ανάμεσα σ’ εκείνους που γεννήθηκαν από γυναίκες δεν σηκώθηκε μεγαλύτερος από τον Βαπτιστή Ιωάννη». (Ματθαίος, 11:11).

Όσες φορές και αν διαβάσω αυτά που μας αποκαλύπτει ο Λόγος του Θεού για την προσωπικότητα του Ιωάννη του Βαπτιστή, πάντα νιώθω να αγγίζομαι βαθιά. Πάντα νιώθω ότι αυτός ο άνθρωπος, όσο και αν έζησε αντισυμβατικά και εκτός των ορίων της ήρεμης και ελεγχόμενης ζωής, τίμησε στο έπακρον το σκοπό για τον οποίο ήρθε εδώ στη γη. Δεν είναι αφιερωμένες σελίδες ολόκληρες για τη ζωή του. Δεν εκπροσωπεί την τυπική φιγούρα του ανθρώπου που πέτυχε σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνικής ζωής. Από μια ορθολογιστική μάλιστα προσέγγιση, θα μπορούσε να θεωρηθεί και αποτυχημένος. Ωστόσο, αυτός ο… «αποτυχημένος», ίσως, άγγιξε όσο λίγοι άνθρωποι την αλήθεια των πραγμάτων με την άρρηκτη συνέπεια των λόγων και των πράξεών του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 6

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el