Άρθρα
Αντιρρησίας συνείδησης

Αντιρρησίας συνείδησης

Η επίθεση των Γιαπωνέζων είχε ξαφνιάσει τον αμερικανικό στρατό. Σφαίρες και οβίδες πετάγονταν από παντού, και η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από φωτιά και καπνό. Ο εχθρός αντεπιτίθονταν και η μάχη γινόταν σώμα με σώμα.

Μία απελπισμένη εντολή ακούστηκε πάνω από την βοή της μάχης, “Οπισθοχώρηση!”. Ενώ οι Αμερικάνοι στρατιώτες προσπαθούσαν να οπισθοχωρήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, ένας έτρεχε προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τον εχθρό, ανταποκρινόμενος στις κραυγές των τραυματιών. Μετέφερε τραυματίες από το πεδίο της μάχης που βομβαρδιζόταν συνεχώς. Παρά τον κίνδυνο που διέτρεχε, τους κατέβαζε έναν, έναν από τον γκρεμό. Η στολή του είχε ποτίσει από το αίμα τους. Αλλά αυτό δεν εμπόδιζε το Desmond Doss να συνεχίζει να σώζει τραυματίες.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Αγάπης ή τυχαία συγκυρία; (2)

Το ταξίδι των Μάγων

«Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας. Επειδή, ό, τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό, είναι φανερό μέσα τους∙ για τον λόγο ότι, ο Θεός το φανέρωσε σ’ αυτούς. Δεδομένου ότι, τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή της κτίσης του κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων του, και η αιώνια δύναμή του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Αγάπης ή τυχαία συγκυρία; (1)

δημιουργία

«Επειδή, εσύ μόρφωσες τα νεφρά μου∙ με περιτύλιξες μέσα στην κοιλιά της μητέρας μου. Θα σε υμνώ, επειδή πλάστηκα με φοβερό και θαυμάσιο τρόπο∙ τα έργα σου είναι θαυμάσια∙ και η ψυχή μου το γνωρίζει αυτό πολύ καλά». (Ψαλμός 139:13,14).

Μελέτησε τον ψαλμό 139. Θα γεμίσει η ψυχή σου δέος και θα ευλογηθείς βαθιά,  γιατί μελετάς ένα κείμενο δοξολογίας, ευγνωμοσύνης και διακήρυξης πίστης στον Έναν, Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό. Πρόκειται για έναν ψαλμό που με μία θαυμάσια δομή υμνεί την ένδοξη Φύση του Θεού. Σε κάθε εδάφιο υψώνεται το ασύγκριτο Μεγαλείο Του σε σχέση με τη Σοφία Του, τη Παντογνωσία του για την πιο κρυφη σκέψη της ψυχής σου, την Εξουσία Του να καθαρίσει τη ζωή σου από την αμαρτία και να αποκαλύψει τα έργα του σκότους, αλλά και την Παντοδυναμία Του σε σχέση με το Γεγονός της Δημιουργίας σου.

Περισσότερα...
 
Οπισθοδρόμηση ή παθιασμένη σχέση

Οπισθοδρόμηση ή παθιασμένη σχέση

«Μήπως και εσείς θέλετε να φύγετε;» (Ιωάννης 6: 67).

Υπάρχουν περίοδοι στην πνευματική ζωή, μικρές ή μεγάλες, κατά τις οποίες όλα κυλούν μέσα σε ένα γλυκό και προβλέψιμο κύκλο χριστιανικής σταθερότητας. Υπάρχει το αναμενόμενο και το λογικά εξηγήσιμο που, ίσως, μπορεί να φέρει μέσα μας μια αυτάρεσκη αίσθηση αυτοδικαίωσης, που διακηρύττει: Απολαμβάνω τις ευλογίες του Θεού γιατί μου αξίζουν, γιατί είναι το αποτέλεσμα των σοφών επιλογών μου. ‘Η μπορεί να διακηρύττουν: Καταλαβαίνω τα πάντα γύρω μου από τους Σκοπούς του Θεού. Μπορώ να τους ερμηνεύω τόσο στη δική μου ζωή όσο και στη ζωή των άλλων… ! Ακόμα και αν όντως κάποιος έχει κάνει σοφές επιλογές,

Περισσότερα...
 
Μη φοβάσαι. Μόνο πίστευε.

Μη φοβάσαι. Μόνο πίστευε.

Πόση δύναμη έχει ο Φόβος; Ποια είναι η στάση του Θεού απέναντι σε αυτό το τόσο δυσάρεστο αίσθημα και γιατί όταν πιστεύεις στον Χριστό, δε πρέπει να φοβάσαι;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 19

Ζήτησε μια προσευχή

Στείλε μια ερώτηση

Πάρε ένα δωρεάν βιβλίο

Αποκάλυψη του Ιησού - άρθρα

Αποκάλυψη του Ιησού - το βιβλίο

bibleinfo.com/el